Când se anunţă primele exit-poll-uri oficiale. Ce s-a întâmplat sâmbătă la vot

Publicat: 06/10/2018 | 23:14
Când se anunţă primele exit-poll-uri oficiale. Ce s-a întâmplat sâmbătă la vot

Primele exit-poll-uri oficiale vor fi anunţate duminică, la ora 21.00. Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută din cei care participă votează „Da”.

Prezenţa la vot la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei era de 5,72 la sută, numărul votanţilor fiind de 1.046.583 la închiderea urmelor, la ora 21:00, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC). (CITEȘTE ȘI: ATAC CIBERNETIC EXACT ÎN ZIUA DE VOT! ”NE AȘTEPTAM LA ASTA!”)

În primele 10 ore de la începerea votării la referendum au fost înregistrate 29 de sesizări de contravenţii şi infracţiuni în legătură cu desfăşurarea referendumului, dintre care patru nu au fost confirmate, iar restul fiind soluţionate sau în curs de soluţionare.

O angajată a unei primării din judeţul Dolj a votat sâmbătă, în numele a 17 persoane, în timp ce în Giurgiu, primarul unei localităţi i-ar fi îndemnat pe participanţii la o cununie civilă să meargă la vot, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, scrie rtv.net. (CITEȘTE ȘI: INCIDENT MAJOR LA VOT: UN BĂRBAT A ÎNCERCAT SĂ INTRE ÎN SECȚIE CU UN PISTOL)

În Bucureşti, o persoană ar fi luat de pe masă, în secţia de votare, peste 80 de buletine de vot şi ar fi încercat să fugă cu ele, însă a fost prinsă imediat de jandarmii care asigurau paza secţiei şi i s-a întocmit dosar penal pentru furt.

Citește și...