Când se sărbătorește Halloween 2018. Cele mai tari petreceri la care trebuie să mergi

Publicat: 23/10/2018 | 12:35

Halloween este o sărbătoare de origine irlandeză (celtică), preluată în timp de mai multe popoare din lumea occidentală. Dacă în urmă cu mai mulți ani ea băga lumea în sperieți, acum a ajuns motiv de petrecere! 

În fiecare an, în noaptea de Halloween, americanii și nu numai sărbătoresc momentul în care spiritele morților vizitează lumea celor vii. Iar dacă în urmă cu mulți ani oamenii apelau la tot feluld e ritualuri pentru a se proteja de spirite în această noapte, acum acestea s-au transformat în metode de divertisment.

Când este Halloween 2018

Sărbătoarea începe în seara zilei de 31 octombrie și se încheie a doua zi. Nici pentru români această zi nu trece ca o zi oarecare. Astfel că, la sfârșitul lunii octombrie, prin magazine se găsesc obiectele specifice pentru Halloween – măşti, costumaţii, afişe, celebrii dovleci, iar cluburile organizează petreceri tematice.

Însă, în ciuda numărului mare de oameni care o serbează, puțini sunt cei care știu cum a luat naștere această sărbătoare.

Cum a apărut tradiția dovlecilor de Halloween

Legenda dovlecilor-felinar se leagă de personajul emblematic Jack O’Lantern, care îşi are originile tot în Irlanda. Într-o poveste tradiţională, Jack, un fierar şiret, avar şi beţiv, se întâlneşte cu diavolul într-un bar.

Diavolul îi cere sufletul, dar Jack reuşeşte să îl păcălească. Au urmat alte provocări lansate între irlandez şi diavol. Atunci când Jack a murit, într-o zi de 31 octombrie, porţile Raiului au rămas închise pentru el.

Dar şi cele ale Iadului. Jack a fost astfel condamnat să rătăcească în tenebre. A obţinut însă o ultimă favoare din partea diavolului: un tăciune aprins, pentru a-i lumea calea. Jack a pus tăciunele într-un nap scobit, folosindu-l ca pe un felinar.

Petreceri de Halloween 2018

Halloween Thriller – The Michael Jackson Show

București. Miercuri 31 Octombrie 2018 ora 20:00 Berăria H, Șoseaua Kiseleff nr.32

O noapte supranaturală se anunță în Orașul cu Chef de Groază, unde spiritele bune și rele vor fi prezente la Haloween Thriller.

The Horny Halloween

București. Miercuri 31 Octombrie 2018 ora 22:00

Eros Parl Swingers Club București vă invită într-o atmosferă erotică și înfricoșătoare a vampirilor.

Halloween Escape Party

Iași. Miercuri 31 octombrie 2018 ora 14:00. Bulevardul Socola nr 22 (în dreapta parcului de la Casa Sindicatelor, la vilă)

Ieșenii sunt așteptați cu mic, cu mare, la o petrecere cu jocuri de evadare, povești de groază și multe surprize.

 

Citește și...