Acasă » Vedete » Cântăreața Lavinia Pop, amintiri emoționante: ”Învățam cântece patriotice vechi cu bunica mea, mă imaginam în…”

Cântăreața Lavinia Pop, amintiri emoționante: ”Învățam cântece patriotice vechi cu bunica mea, mă imaginam în…”

De: Cristian Lisandru 07/06/2020 | 13:37
Cântăreața Lavinia Pop, amintiri emoționante: ”Învățam cântece patriotice vechi cu bunica mea, mă imaginam în...”
Cântăreața Lavinia Pop, amintiri emoționante: ”Învățam cântece patriotice vechi cu bunica mea, mă imaginam în...”

Conservarea tradițiilor și obiceiurilor populare este necesară pentru menținerea identității culturale a poporului român. Acest lucru se poate face poate mai ales prin muzică – cea care ajunge aproape instant la sufletele oamenilor.

Surprinzător sau nu, în România anului 2020, există încă tineri pasionați de păstrarea tradițiilor prin cânt, iar unul dintre aceștia este chiar sătmăreanca Lavinia Pop, în vârstă de 22 de ani, s-a născut în Valea-Vinului, județul Satu-Mare, iar oamenii care o îndrăgesc o fac să creadă că s-a născut pentru a înveselii sufletele oamenilor.

Tânăra cântăreață de muzică populară are în sânge muzica și dansul popular. Iubește muzica populară încă din adolescență, iar, de atunci, a rămas fidelă folclorului.

”De mică copilă aveam vise mărețe, nu știu dacă aș fi crezut vreodată că tot ceea ce făceam atunci dintr-o joacă și o pasiune ascunsă, era să devină realitate, dar nu pot decât să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru „darul” pe care mi l-a dăruit și părinților mei care m-au susținut din totdeauna! Mă simt norocoasă să am lângă mine oameni faini și dragi, care mă iubesc, și care îmi ascultă melodiile, iar cel mai important lucru este că au încredere în mine și în tot ceea ce fac. Poate am mai vorbit despre mine, dar foarte puțin, și foarte des mi se pune întrebarea asta, „De unde moștenești acest „drag de cântec”? De asta am și ales ca să îmi deschid sufletul față de voi, cei care mă îndrăgiți, pentru a mă cunoaște înainte de toate ca om, nu doar ca interpretă. Înclinația mea a fost mereu spre muzică, spre dorința de a apărea în fața publicului, de a fi pe micile ecrane, cu toate că atunci era doar o imaginație bogată a copilăriei mele, să spun așa. Îmi aduc aminte și mă amuz la maxim de anii copilăriei, pot spune că am avut parte cei mai frumoși ani, unde fiecare obiect de prin casă, era folosit ca microfon, fiecare treaptă a casei sau loc mai înalt era „scena”, mereu cântam, învățam cântece patriotice vechi cu bunica mea, mă imaginam în emisiuni, cu toate astea nu știam eu că acesta va fi exact drumul meu. Deși foarte mulți îi încurajau pe părinții mei ca să mă dea mai departe pe acest drum al cântecului, deoarece vedeau în mine un potențial și o dorință de a face asta”, ne-a povestit despre începuturile ei, Lavinia Pop. (CITEȘTE ȘI: IRINA LOGHIN, AFACERI DE SUCCES LA 81 DE ANI! CE FIRMĂ ADMINISTREAZĂ CÂNTĂREAȚA DE MUZICĂ POPULARĂ)

Lavinia Pop

Lavinia Pop: ”Iubesc să fiu înconjurată de oameni pozitivi”

Câțiva ani mai târziu, Lavinia Pop s-a înscris la „Școala Populară de Arte”, fiind hotărâtă că muzica va fi profesia ei pe viață. Anii au trecut, a muncit mult pentru a se perfecționa și pentru a-și împlini visul din copilărie și a lansat prima ei melodie, intitulată, „Când petreci viața-i faină”, o piesă veselă care o descrie perfect pe tânăra cântăreață de muzică populară.

Dragostea pentru portul și muzica populară au purtat-o la festivaluri din țară și străinătate unde a avut ocazia să ne reprezinte cu cinste, printre care se numără și concursul Internațional de Folclor de la Târgu-Mureș unde a și câștigat „Premiul Special”.

”La vârsta de 16 ani, în anii de liceu, am decis să mă înscriu la Școala Populară de Arte, fiind foarte hotărâtă că asta îmi doresc cu adevarat și nu m-aș fi văzut vreodată profesând o altă meserie. Anii au trecut, am muncit mult și muncesc în continuare pentru că îmi doresc pe zi ce trece tot mai mult de la mine, și sunt sigură că o să și reușesc tot ce mi-am propus. Am evoluat în timp, ca artist, dar cel mai important ca om, datorită oamenilor pe care i-am întâlnit în viața mea, fie au fost o lecție, fie nu. Sunt foarte ambițioasă, puternică, perfecționistă și încăpățânată, iar aceste lucruri mă caracterizează cel mai bine și sunt sigură că au ajutat la devenirea și formarea mea. Iubesc să fiu înconjurată de oameni pozitivi, care iubesc viața și care pot fi un exemplu pentru mine și pentru cei din jurul meu. De aici a pornit și melodia mea „Când petreci viața-i faină”, fiind o melodie veselă și care mă descrie perfect, îndemnându-vă să o și ascultați”, povestește Lavinia Pop.

În prezent, Lavinia Pop lucreaza la multe proiecte noi, abordând diferite genuri muzicale. Mai mult, intrepreta de muzică populară și-a făcut și formație live cu care merge la toate evenimentele unde este invitată să cânte. (VIDEO AICI –  https://www.youtube.com/watch?v=wo8TdNno5-c&feature=emb_title )

”Lucrez la foarte multe proiecte noi, abordând diferite genuri muzicale, pentru că îmi doresc să ajung la inima fiecărui om care mă ascultă. Dar mai presus de toate am norocul să am parte de cei mai minunați și talentați colegi din Formația Argus, care sunt alături de mine, mă susțin și împreună muncim pentru publicul nostru, prezentându-ne la evenimentele la care suntem invitați peste tot in țară și nu numai. Vă port în inima mea și vă mulțumesc că sunteți alături de mine, a voastră Lavinia Pop”, ne-a mai dezvăluit frumoasa cântăreață de muzică populară. (VEZI ȘI AICI: A ÎNCEPUT RĂZBOIUL ÎN INSTANȚĂ ÎNTRE ANDREEA BĂLAN ȘI GEORGE BURCEA. CÂNTĂREAȚA A DEPUS ACȚIUNEA ȘI A CERUT CA…)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i optimiza sentința lui Hideg
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i...
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...