Capitala se pregateste de primavara!

Publicat: 11/03/2013 | 23:00
Capitala se pregateste de primavara!

Primarul general, Sorin Oprescu, a convocat comandamentul pentru curatenia de primavara, la care au participat toti factorii implicati in “Programul de masuri si actiuni pentru gospodarirea si infrumusetarea Municipiului Bucuresti”.

Mai concret, in Capitala se vor spala strazile, vor fi curatati stalpii, spatiile verzi din parcuri, institutii si cimitire vor fi curatate, strandurile sa fie gata pana pe 1 mai, iar gropile din asphalt acoperite.

“Scopul acestei sedinte a fost acela de a ne asigura ca toate institutiile implicate in Programul de curatenie sunt pregatite sa ia masurile necesare. Ma refer aici la ecologizarea parcurilor, la curatarea strazilor, la eliminarea depozitelor necontrolate de deseuri, cu alte cuvinte toti factorii implicati trebuie sa fie pregatiti de curatenie generala. In paralel, ne dorim o colaborare cu ONG-urile de profil, astfel incat sa putem pune la dispozitia asociatiilor de locatari material dendrologic pentru amenajarea spatiilor verzi din jurul blocurilor”, a declarat Oprescu.

Astfel, potrivit Dispozitiei edilului-sef, operatorii de salubrizare vor reface sau inlocui cosurile de gunoi, containerele pentru deseuri, vor desfasura programe pentru evacuarea deseurilor voluminoase si a DEEE-uri de la populatie, vor colecta deseurile vegetale si alte tipuri de deseuri provenite de la gospodariile individuale. Oprescu le-a solicitat acestora sa mature mecanizat arterele si sa spele strazile, inclusiv parcarile, trotuarele si semnele de circulatie.

De asemenea, primarul a solicitat directorului ALPAB sa ia toate masurile astfel incat strandurile aflate in administrarea acestei institutii sa fie pregatite pana la data de 1 mai.
Totodata, incepand cu data de 12 martie 2013, vor demara actiunile cuprinse in Planul de igienizare al Municipiului Bucuresti. Campania de igienizare va debuta cu tratamente de deratizare si combatere a tântarilor la asociatiile de locatari / proprietari si cu tratamente de deratizare pentru locuintele individuale.

De altfel, edilul s-a intalnit si cu asfaltatorii responsabili cu intretinerea strazilor din Capitala, sa se intervina cu prioritate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, acolo unde au fost semnalate gropi in carosabil, dar si pentru refacerea marcajelor rutiere. ’’Vreau sa va pregatiti ca dupa data de 15 martie sa interveniti pe strazile aflate in intretinere, si ma refer aici la repararea definitiva a gropilor care apar dupa perioada de iarna.

Mai mult, vreau sa acordati atentia cuvenita marcajelor rutiere in asa fel incat sa avem toate trecerile de pietoni marcate si luminate corespunzator, in special in zona scolilor si a marilor bulevarde’’, a declarat Oprescu. De asemenea, Edilul-sef a cerut si sa se finalizeze lucrarile de refacere a trotuarelor, acolo unde au fost necesare interventii la retelele edilitare, acordand prioritate marilor bulevarde si continuand cu strazile secundare.

Alex Saulea
 

Citește și...