Care este legatura dintre Razvan Burleanu si primarul din Ploiesti, cel care a ajuns dupa gratii pentru luare de mita!

Publicat: 06/03/2015 | 00:01

In 2014, Iulian Badescu si Razvan Burleanu au fost implicati intr-o afacere care a ajuns si in atentia DNA. Acum, tot din cauza fotbalului, primarul din Ploiesti a ajuns la inchisoare, acesta fiind retinut in dosarul finantarii echipei Petrolul.

Iulian Badescu, primarul din Ploiesti, a fost retinut preventiv, pentru 30 de zile, miercuri, la solicitarea DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la Consiliul Local.

Dupa venirea sa la Casa Fotbalului, Razvan Burleanu si-a facut foarte multi dusmani
Dupa venirea sa la Casa Fotbalului, Razvan Burleanu si-a facut foarte multi dusmani

Aceasta nu este insa prima legatura pe care Badescu o are cu sportulrege. Astfel, in 2014, numele lui a fost implicat intr-un scandal in care si-a gasit locul si Razvan Burleanu, actualul sef al Federatiei Romane de Fotbal. La inceputul anului trecut, pe vremea in care era in fruntea Federatiei de Minifotbal, Burleanu ar fi convins Primaria din Ploiesti sa scoata la licitatie un teren aflat intr-un parc din oras, acolo unde ar fi trebuit sa se construiasca mai multe terenuri de minifotbal.

Iulian Badescu a fost retinut, miercuri, la cererea procurorilor DNA
Iulian Badescu a fost retinut, miercuri, la cererea procurorilor DNA

Conform unei anchete a jurnalistilor de la Riseproject, acest lucru s-a si intamplat, iar licitatia a fost castigata de o firma a lui Burleanu, Lider Sport! Practic, actualul sef de la FRF s-a inscris cu propria lui societate si a si castigat.

Razvan Burleanu


Proteste impotriva initiativei lui Burleanu

Au urmat saptamani intregi de proteste ale riveranilor, cei care s-au opus acestui proiect, iar dupa mai multe luni si dupa ce a ajuns la FRF, Burleanu a anuntat ca renunta la investitie.

 

CITESTE SI: 

Razvan Burleanu a facut revelionul pe cal! Imagini spectaculoase cu seful de la Federatie in vacanta!

Toamna se numara bobocii! Cum vrea Razvan Burleanu sa aduca la loturi copiii capsunarilor!

A intrat DNA pe fir

Razvan Burleanu a participat la licitatie cu firma sa
Razvan Burleanu a participat la licitatie cu firma sa

Cu doar cateva luni inainte ca Razvan Burleanu sa se retraga din proiesctul pe care ar fi vrut sa-l demareze in Parcul Andrei Muresanu din Ploiesti, Daniel Prodan, fost director sportiv la FRF si inamic declarat al lui Burleanu, a depus la Directia Nationala Anticoruptie o sesizare penala bazata pe investigatia publicata de site-ul citat. „Am fost la DNA sa fac un denunt impotriva lui Burleanu in legatura cu achizitionarea unor terenuri la Onesti si la Ploiesti”, a spus fostul international roman, in aprilie 2014, pentru Mediafax.
 

Citește și...