Care este următoarea perioadă de relaxare a măsurilor? Anunțul făcut de Ludovic Orban.„Obiectivul este limitarea răspândirii virusului…”

Autor:
Publicat: 11/07/2020 | 11:00
Care este următoarea perioadă de relaxare a măsurilor? Anunțul făcut de Ludovic Orban.„Obiectivul este limitarea răspândirii virusului…”

România se află într-o situație delicată. În ultima perioadă numărul de noi cazuri de îmbolnăvire a crescut considerabil, cifrele fiind unele dintre cele mai mari din Europa. În acest context, Ludovic Orban a vorbit despre noile reguli ce o să fie aplicate și despre posibilitatea aplicării altor măsuri de relaxare.

În cadrul uni conferințe de presă, premierul Ludovic Orban a făcut câteva precizări despre felul în care se vor desfășura lucrurile în următoarea perioadă în România. Acesta a anunțat că se vor lua măsuri stricte, cu scopul stopării răspândirii accelerate a virusului. De asemenea, a mai anunțat că măsurile de relaxare ce trebuia să intre în aplicare din data de 15 iulie o să fie amânate. (CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN, DESPRE VACANȚELE ROMÂNILOR ÎN GRECIA: „20 DE CENTRE ACREDITATE PENTRU TESTAREA CELOR CARE AU SEJURURI PLANIFICATE”)

„Obiectivul este limitarea răspândirii virusului și nu poate reuși acest lucru dacă revenim la normal, a punctat Ludovic Orban. „Ce mai e închis? Restaurantele din spaţii închise, unde să-mi fie cu iertat, deşi am avut discuţii din cauza creşterii numărului de cazuri încă mai aşteptăm să luăm această decizie, competiţiile sportive cu spectatori, evenimentele culturale, teatrele, cinematografele în spaţii închise, concerte simfonice, operă.

Astea au rămas sub restricţii pentru că în general ele au fost încadrate ca risc epidemilogic , cu cel mai mare risc epidemiologic în zona roşie”, a precizat premierul.

„Nu putem accepta această situaţie”

Ludovic Orban a mai vorbit și despre inconștiența unor români, care refuză să vadă pericolul și nu respectă nicio măsură de protecție, fiind astfel un pericol pentru ei și pentru cei din jur. În acest sens, premierul a declarat că se vor lua măsuri stricte. (VEZI ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE LUDOVIC ORBAN! MASCA DE PROTECȚIE VA RĂMÂNE OBLIGATORIE „CÂT TIMP VA FI NECESAR”)

„Mâine, la ora 9, avem conferinţa cu toţi cei implicaţi, inclusiv cu instituţiile de control, am decretat mobilizare generală, toţi angajaţii care au atribuţii de control vor ieşi din birou, vor efectua controale peste tot unde avem semnale clare că nu se respectă regulile de protecţie, controalele vor fi de severitate maximă, evident direct proporţionale cu gradul de încălcare a regulilor de protecţie sanitară.

Nu putem să acceptăm să fie puşi în pericol cei 85-90 % dintre români care respectă regulile de către nişte oameni care nu respectă în mod deliberat sau poate ignorând pericolul, poate căzând în capcana propagandei nu respectă regulile.

Un om care nu respectă regulile nu se pune numai pe el în pericol, ci pe ceilalţi. Un om dacă se îmbolnăveşte îi pune în pericol pe cei apropiaţi, familia, prietenii, colegii de birou pentru că dacă se îmbolnăveşte devine transmiţător al bolii şi o transmite către cei mai apropiaţi oameni. Nu putem accepta această situaţie”, a declarat premierul, potrivit Adevărul.