Cristian Popescu Piedone a vorbit despre un produs adorat de români, și anume micii. Șeful ANPC a dezvăluit secretul acestui produs. Află, în articol, care sunt cei mai buni mititei din România!
Piedone a fost în centrul atenției în ultimele luni, după seria de controale dure pe care le-a desfășurat din poziția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Mulți oameni au fost interesați să afle cât mai multe informații despre siguranța alimentară. Astfel, de fiecare dată când a avut ocazia, fostul edil al Sectorului 5 a vorbit despre anumite produse iubite de români. De această dată, micii au fost pe listă.
Citește și: Ce a putut găsi Piedone în frigiderul unui restaurant din Mamaia. Șeful ANPC a crezut că nu vede bine
În urmă cu ceva timp, Cristian Popescu Piedone a fost invitat în cadrul podcastului moderat de Bursucu’, acolo unde a abordat diverse subiecte atât despre activitatea profesională, cât și despre viața personală. Printre altele, el a vorbit și despre anumite preparate românești.
Șeful ANPC a povestit cum se prepară cei mai mititei din România. Ei bine, potrivit fostului edil, acest produs trebuie să conțină trei tipuri de carne – de oaie, de porc și de vită. De asemenea, modul de preparare este unul special.
„Micul adevărat, tată, se făcea înainte… întâi fierbeai oasele alea, din zeama aia se făcea gelatină, cărnița aia de porc sau de oaie. Micul trebuie să le combine pe toate, și puțin porc, și puțină vită și puțină oaie. Și ca să fie spectacolul tot să-l învelești într-un prapure de oaie, să îl pui pe grătar. Când l-ai pus în prapure de oaie, tot mustul ăla cu zeama de oase, pe care îl bagi acolo, cu toate condimentele”, a povestit Piedone în podcastul moderat de Bursucu.

Micii reprezintă unul dintre produsele preferate ale lui Cristian Popescu Piedone. Șeful ANPC a povestit că, la un moment dat, a comandat 100 de mititei într-un restaurant din Regie. Ospătarii au rămas surprinși.
„Am fost invitat de un prieten, doar noi doi (n.r. 2000-2001). Eram surmenat. A zis să mâncăm niște mici, în Regie. Ok. M-a întrebat câți mici. ‘Eu vreau patru’, mi-a zis el. ‘Bine, atunci ia 100!’. I-am spus ospătarului să aducă și salată, și cartofi prăjiți. Au ieșit toți din bucătărie, nu le venea să creadă că acea comandă e doar pentru doi inși, au crezut că au venit un grup, fiindcă ei chiar așteptau un grup de oameni. Micul ajunge la 30 de grame produsul finit. Am mâncat două kilograme și jumătate de carne!”, a spus fostul primar, la Kanal D.
Citește și: Unde s-a născut Piedone, de fapt: „Sunt corcitură”. Câți frați are șeful ANPC