Care sunt cele mai șocante povești de iubire din perioada comunismului

Publicat: 13/03/2019 | 18:43

Marile personalități din perioada comunismului au trăit povești de dragoste incredibile. Iubiri imposibile, neîmplinite sau pasionale s-au consumat pe vremea lui Ceaușescu.

Două dintre marile iubiri ale Corinei Chiriac au fost  Ovidiu Lipan Țăndărică și celebrul artist ceh Karel Gott. Artista l-a cunoscut pe Karel la un festival de muzică din Cehoslovacia și nu a durat mult timp până cei doi au format un cuplu. Corina Chiriac a făcut mult timp naveta în Republica Cehoslovacia pentru a se întâlni cu iubitul ei. Cei doi au fost la un pas de a ajunge în fața altarului însă relația lor a luat brusc sfârșit. Unii au speculat că la originea rupturii s-ar fi aflat oficialii comuniști de la București.

Karel Gott

Ion Dolănescu și Nadia Comăneci s-au iubit cu foc

Ion Dolănescu și Nadia Comăneci s-au iubit cu foc și au trăit o poveste de dragoste ca-n filme. Cei doi erau de nedespărțit, însă după patru ani de iubire relația lor avea să se sfârșească. Nadia Comâneci a trecut granița României comuniste și a cerut azil politic în SUA. Relația lor nu a rezistat însă la distanță.

„În 1985, am lucrat la Hotelul Meridian din Mamaia. Ion Dolănescu era naşul fiului şefului de restaurant de acolo. A stat toată vara în hotel. Iar Nadia a venit şi ea şi a stat vreo luna. Erau foarte discreţi. Toată lumea din hotel spunea că ea e foarte îndrăgostită de el”, a mărturisit unul dintre martorii idilei lor pentru Click!

Angela Similea și Florin Piersic, iubire imposibilă

La sfârşitul anilor ‘70 şi începutul anilor ‘80, Angela Similea și Florin Piersic formau un cuplu pe scenă, iar la scurt timp a început și idila lor. Ambii erau căsătoriți. Angela Similea era soția lui Jan Hilgen, iar Florin Piersic era însurat cu Anna Szeles. Acest lucru însă nu i-a împiedicat să trăiască o poveste de dragoste despre care s-a tot scris de-a lungul timpului. Iubirea lor însă a fost una imposibilă la acea vreme.

Angela Similea și Florin Piersic

Margareta Pâslaru s-a căsătorit cu fiul unui ministru comunist

Margareta Pâslaru s-a căsătorit cu Gheorghe Sencovici, fiul unui ministru comunist, și a fugit în S.U.A. În 1982, cei doi au emigrat în America și și-au deschis acolo o firmă. Împreună au o fată care a rămas acolo după moartea tatălui ei. Margareta Pâslaru s-a întors în România după ce soțul ei a murit.

Margareta Pâslaru

Mirabela Dauer a fost bătută cu fierul de călcat de soțul ei

Mirabela Dauer și regizorul TVR Traian Popovici, al doilea soț al artistei, s-au despărțit cu mare scandal pe vremea comunismului. Popovici a povestit că a prins-o pe Mirabela în pat cu un chitarist din Timișoara și că nervos fiind, a bătut-o pe artistă cu fierul de călcat. După divorț, instanța i-a încredințat tatălui băiatul pe care cei doi îl aveau împreună. Cântăreața are însă o altă variantă a poveștii și susține că mariajul lor nu a rezistat din cauza faptului că soacra nu o înghițea și îi făcea zile fripte.

Citește și...