Carmen din Constanța, umilită de iubit pentru că nu a gătit ca ”mama soacră”: ”M-a băgat cu capul în ciorbă și…”

Autor: Jacqueline
Publicat: 21/02/2020 | 23:27
Carmen din Constanța, umilită de iubit pentru că nu a gătit ca ”mama soacră”: ”M-a băgat cu capul în ciorbă și…”

Am redeschis rubrica fără perdea, despre sex, care răspunde tuturor dilemelor cititorilor CANCAN.RO, SITE-UL NUMĂRUL 1 DIN ROMÂNIA. Psihologul Jacqueline stă, din nou, de vorbă cu cititorii fideli și oferă sfaturi în legătură cu cele mai intime probleme, găsind rezolvare pentru fiecare în parte. Din povestea lui Carmen, femeile pot învăța multe lucruri și pot preveni situații revoltătoare. (VEZI ȘI:  O PICOLIȚĂ DIN BACĂU S-A ÎNDRĂGOSTIT DE UN BĂRBAT ÎNSURAT ȘI…)

Dragă Jacqueline,

Sunt Carmen, am 33 de ani și sunt din Constanța. De aproape doi ani sunt într-o relație cu D. Atunci când ne-am cunoscut… a fost dragoste la prima vedere. D. este un bărbat înalt, cu părul puțin grizonat, ochi negri și cu o voce atât de caldă! Nu a durat mult și ne-am mutat împreună. Ne gândeam la căsătorie, la copii… doar că lunile treceau și nu se concretiza nimic. După șase luni de relație, D. m-a dus să o cunosc pe mama lui. Tatăl lui s-a stins din viață în urmă cu cinci ani, iar de atunci D. este mult mai apropiat de mama lui. Este și singurul copil, iar la început am apreciat relația specială pe care o are cu cea care i-a dat viață. Până în momentul în care mi-am dat seama că este vorba despre o legătură bolnăvicioasă.

Mama lui D. îl alintă pe băiatul ei ca și cum ar fi un copilaș, nu un bărbat de 39 de ani. Iar D. se poartă în preajma ei ca și când ar avea 10 ani! După ce am cunoscut-o pe mama lui, au și început comparațiile. Parcă a vrut să mă pregătească. ”Ai văzut cum gătește mama?”,  ”Ai văzut ce femeie e mama?”, ”Ai observat cât de aranjată e mama?”,”Ar trebui să iei lecții de la mama”. Așa au început și mofturile… Nu îi mai plăcea cum găteam eu, îmi reproșa că nu îi gătesc cum gătește maică-sa, că nu calc hainele la dungă așa cum o face maică-sa, că nu fac curățenie lună așa cum face EA. Zilnic, auzeam doar reproșuri. Colac peste pupăză, vorbea întruna la telefon cu… maică-sa, evident! (CITEȘTE AICI: CE A PĂȚIT BEBIȚA, O TÂNĂRĂ DE ETNIE ROMĂ DIN RÂMNICU SĂRAT VENITĂ LA STUDII ÎN BUCUREȘTI)

Într-una dintre zile, am sunat-o pe mama lui și am întrebat-o care este mâncarea preferată a lui D. pentru că voiam să-i fac o surpriză. Mi-a spus că cel mai mult îi place ciorba de văcuță, dar cea gătită de ea. I-am mulțumit pentru informație și am salutat-o politicos pentru că nu voiam să răbufnesc. M-am pus pe gătit și i-am făcut ciorbă de văcuță lui D. Am aranjat masa și am așteptat să vină acasă. A venit, s-a așezat la masă și eu așteptam nerăbdătoare verdictul. Ei bine, lucrurile nu au decurs așa cum mă așteptam. A aruncat lingura pe jos și m-a întrebat: ”Ce-i porcăria asta? Eu nu mănânc așa ceva. Trebuia să-i ceri rețeta mamei mele, numai ea știe să facă ciorba așa cum îmi place”. Atunci am răbufnit și i-am spus să se ducă la maică-sa și să mă lase în pace. Am înjurat-o și… atunci m-a luat de gât și m-a băgat cu capul în oala de ciorbă și m-a făcut în toate felurile. Ne-am despărțit, dar… m-a sunat să-și ceară iertare. Mi-a spus că vrea să ne împăcăm. Ce mă sfătuiești să fac?

Dragă Carmen,

Situația în care te afli nu poate să ducă la nimic bun. Doar dacă domnul D. este dispus să se schimbe radical. În primul rând, bărbații care au astfel de legături bolnăvicioase cu mamele lor nu vor reuși niciodată să aibă relații normale. Sau vor reuși însă doar cu ajutorul unor specialiști. Niciodată nu vei fi destul de bună pentru D. Inevitabil te va compara cu mama lui. Nu cred că îți dorești să trăiești o viață întreagă alături de un bărbat care să te facă să te simți inferioară zi de zi. 

Relația cu părinții, în special cu mama, ar trebui să fie foarte importantă pentru fiecare persoană.  Însă dacă iubitul tău este pur şi simplu dependent de mama sa, acest lucru îi poate aduce probleme în viaţa de zi cu zi, în special în relaţii. Bărbații care au fost cocoloșiți de mamele lor ajung, de cele mai multe ori, să fie dependenți de ele. Iar mamaele care creează și alimentează o astfel de legătură bolnăvicioasă… au nevoie de atenție din partea bărbaților. Cu atât mai mult cu cât mama lui D. a rămas văduvă de câțiva ani. Ea și-a canalizat toată atenția asupra fiului ei. Pentru D., mama lui pare cea mai normală ființă din lume, cea care îl iubește necondiționat și îi face toate poftele și nu se poate îndepărta emoțional de ea. (VEZI ȘI: PRIN CE A TRECUT IOANA DIN GALAȚI DUPĂ UN SCANDAL CU IUBITUL)

Însă de departe cel mai grav lucru este reacția lui atunci când tu ai vrut să îi faci o surpriză. Atitudinea lui nu are scuză! În momentul în care ai vorbit-o de rău pe mama lui, el a reacționat urât. D. nu a ajuns în punctul în care să știe să delimiteze relația pe care o are cu tine și cea pe care o are cu mama lui. Dacă tu crezi că te iubește cu adevărat… încearcă să discuți cu el. Însă fără să îl faci să se simtă jignit sau să creadă că ai ceva cu mama lui. Schimbările nu se fac peste noapte și trebuie să te înarmezi cu multă răbdare. Asta în cazul în care te vezi alături de acest bărbat o viață întreagă și crezi că își va schimba comportamentul. Dacă nu crezi în vreo schimbare, atunci cel mai bine este să îți vezi de viața ta. Cântărește foarte bine situația. Tu îl cunoști cel mai bine pe D. și totul stă în mâinile tale. 

Te îmbrăţişez,

Scrie și tu la jacqueline@cancan.ro dacă vrei să intri în legătură cu specialista noastră.

×

BREAKING! Se întâmplă ACUM, în Bucureşti! Filtre în Capitală pentru a verifica dacă este respectată Ordonanţa Militară nr. 8 ---> https://bit.ly/2JWrows

Publicată de Cancan.ro pe Vineri, 10 aprilie 2020