Acasă » LIFE STYLE » Căsătoria dintre Ion Dolănescu și Maria Ciobanu a fost o mare minciună! Cine a fost singura nevastă a celebrului cântăreț de muzică populară

Căsătoria dintre Ion Dolănescu și Maria Ciobanu a fost o mare minciună! Cine a fost singura nevastă a celebrului cântăreț de muzică populară

De: Dan Mlădinoiu 23/06/2023 | 10:00
Căsătoria dintre Ion Dolănescu și Maria Ciobanu a fost o mare minciună! Cine a fost singura nevastă a celebrului cântăreț de muzică populară

Ion Dolănescu și Maria Ciobanu au fost împreună o perioadă lungă de timp, dar el nu a reușit niciodată să se căsătorească cu cea pe care a iubit-o. Artistul a ascuns ani de zile o dureroasă suferință. A avut parte de o dragoste neîmplinită. Ion Dolănescu și Maria Ciobanu, mama primului său băiat, Ionuț Dolănescu, au avut o iubire romantică, arzătoare, ca în filme, care a durat ani de zile. Însă, din nefericire, povestea faimosului cuplu a fost una deosebit de complicată. Cei doi s-au cunoscut când erau deja căsătoriți, iar celebrul artist nu s-a putut însura niciodată legal cu aleasa inimii sale.

Un mariaj pentru buletin de București

În acel timp, interpretul se afla într-o relație cu o femeie mai mare decât el cu 20 de ani, pentru a beneficia de privilegiul numit buletin de București. Cu toate că a iubit-o mereu pe Maria Ciobanu, a refuzat să divorțeze de Justina Băluțeanu, soția din actele civile. Aceasta din urmă a fost o talentată interpretă de muzică populară românescă din Gorj. Era născută în septembrie 1923, într-o comună olteană. În anul 1964, a cunoscut-o pe tânăra speranță din acea perioadă, Ion Dolănescu, cel căruia îi îndrumă primii pași în carieră și cu care se mărită în 1966, împotriva tuturor părerilor membrilor familiei sale. Avea să rămână, de fapt, singura soție cu acte autentice, a celui care va deveni în timp unul dintre cei mai apreciați soliști români de muzică populară ai secolului trecut.

Cununie religioasă, nu și civilă

În anul 1971 Ion Dolănescu s-a cununat religios cu Maria Ciobanu, chiar dacă aveau mariaje oficiale în plină desfășurare. Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al regretatului artist, a povestit prin câte a trecut tatăl său și cât de marcat a fost de faptul că nu s-a putut bucura cu adevărat de cea pe care o purta în suflet, așa cum scrie kfetele.ro.

„Tata a rămas văduv. Eu nu mai știu exact când a murit Justina Băluțeanu, dar el întotdeauna a vorbit foarte frumos despre ea. L-a ajutat mult de tot. Spunea că e o doamnă. S-a căsătorit cu ea pentru actul de identitate bucureștean. În acea perioadă, în comunism, documentul de reședință în București se obținea greu pentru cei care veneau din afara Capitalei. De fapt, Ceaușescu închisese marile orașe pentru cetățenii din provincie. Tatăl meu nu a divorțat de Justina, care era mai mare ca el cu 20 de ani”, a declarat Dragoș, mezinul artistului Dolănescu.

Alte amintiri ale lui Dragoș Dolănescu despre tatăl său

Dragoș Dolănescu a mai spus că tatăl său era căsătorit cu Justina, iar Maria forma un cuplu conjugal cu tatăl Cameliei, fata fiind cel de-al doilea copil al ei.

„El nu a putut să se căsătorească cu Maria Ciobanu, atunci când au făcut nuntă. Tata era căsătorit cu Justina, iar Maria era căsătorită cu tatăl Cameliei. Și tot de aceea, Ionuț când s-a născut avea numele de Burnea. Ionuț Burnea, nu Dolănescu. Și tatăl meu a trebuit să-l dea în judecată pe fluierașul Burnea de la Ansamblul Ciocârlia, pentru ca băiatul să îi poată purta numele”.

O legătură exotică

În afară de soția lui, Justina Băluțeanu, Ion Dolănescu s-a iubit cu Maria Ciobanu, alături de care a alcătuit cu cuplu frumos și pe scenă. Maria Ciobanu i l-a dăruit pe Ionuț, rodul dragostei lor. La scurt timp, după ce s-a despărțit de Maria Ciobanu, Ion Dolănescu a cucerit o femeie din Costa Rica, pe numele său Margarita, studentă la Medicină, în Cluj. Aceasta se stabilise în București pentru artist și l-a născut pe Dragoș Dolănescu.

Despre ea, Dolănescu povestea că s-a luptat ca o leoaică pentru copilul ei. Cum artistul îl obținuse în instanță pe Ionuț, Margaritei i-a fost teamă să nu pățească același lucru și l-a trimis pe fiul ei, pe atunci bebeluș, cu o pereche de tineri, prin intermediul unui pașaport fals, în Costa Rica.

De ce nu au putut să-și oficializeze relația, în ciuda faptului că au făcut nuntă de pomină în 1971. Ion Dolănescu a trăit o poveste de dragoste plină de năbădăi cu Maria Ciobanu, mama primului său băiat, Ionuț Dolănescu. Cei doi s-au cunoscut când erau căsătoriți cu altcineva, iar celebrul cântăreț de muzică populară nu a luat-o de soție, cu acte, pe “Ciocârlia” muzicii populare românești. Când a cunoscut-o pe Maria, artistul era căsătorit cu o femeie mult mai în vârstă decât el, de care nu a divorțat niciodată.

Ion Dolănescu a păstrat cu sfințenie un mare secret: nu s-ar fi despărțit niciodată de Justina Băluțeanu, o artistă consacrată pe plan național, potrivit fanatik.ro. Soția marelui artist popular a murit în 1981, iar regretatul cântăreț a rămas văduv și nu s-a mai recăsătorit niciodată.

Minciuna din viața marilor artiști

Dragoș Dolănescu a mai povestit că pseudo-mariajul dintre Ion Dolănescu și Maria Ciobanu se întâmpla în timp ce fiecare era căsătorit. El- cu Justina Băluțeanu, ea- cu Ionuț Burnea. Dacă Maria Ciobanu a divorțat de fluierașul Burnea, în prezent are vârsta de 85 de ani și este căsătorită cu Mircea Câmpeanu, fost baschetbalist și fost soț al Ilenei Sărăroiu, cu care este împreună de patru decenii, Ion Dolănescu nu s-a separat legal de soția cu acte, pe tot parcursul vieții.

Dragoș Dolănescu: “Tata a plecat singur în lume. A dormit pe o bancă în Cișmigiu, timp de trei zile”. Dragoș Dolănescu spune că tatăl său a plecat din Pierșinari, locul în care s-a născut, singur, fără bani, doar cu cântecele lui. Avea un caiețel cu 178 de cântece, multe dintre ele compuse de el de când era mic. Datorită acestui propriu repertoriu, ca și a unui talent incontestabil, avea să-și croiască un drum al succesului pe care nimeni nu-l va putea da uitării. Un artist cu o viață trăită în prim-planul folclorului autentic românesc, condimentată cu iubiri frumoase și roadele lor. Ca o pată de culoare, se spune că în anii 1980 Ion Dolănescu ar fi avut o idilă și cu “Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Este în jurnalism din anul 1999. A început ca gazetar în presa locală, la publicațiile Imparțial, Dominus (revistă de atitudine în literatură, artă, politică și social), Viața Liberă, Semnal de Galați-Brăila, Ora 25, apoi a condus ziarul citeste mai mult
Parteneri
Test IQ cu chibrituri | Mutați un singur băț, pentru a corecta 1+6=6
Test IQ cu chibrituri | Mutați un singur băț, pentru a corecta 1+6=6
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport,...
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul este șocant
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un stadion ultra-modern de 30.000 de locuri
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Stațiunea din România de care tinerii și pensionarii încep să se reîndrăgostească. Se reinventează, vine cu prețuri la jumătate față de Mamaia sau Valea Prahovei și are ceva unic pe pământ
Stațiunea din România de care tinerii și pensionarii încep să se reîndrăgostească. Se reinventează, vine...
Sfatul zilei de luni, 29 aprilie 2024. Fecioarele vor să facă schimbări
Sfatul zilei de luni, 29 aprilie 2024. Fecioarele vor să facă schimbări
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE PREGĂTEȘTE: Am informaţii de la Ministerul Muncii
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE...
Misterul icoanei de Florii. De ce apare Hristos trist
Misterul icoanei de Florii. De ce apare Hristos trist
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat Ioana Ginghină, după ce a renunțat la carne
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
Andreea Bălan a pus stop scandalurilor cu George Burcea. La ce decizie au ajuns cei doi de dragul fiicelor
Andreea Bălan a pus stop scandalurilor cu George Burcea. La ce decizie au ajuns cei...
De unde provine, de fapt, ceafa de porc din marca Purland de la Kaufland. Românii stau la coadă ca să o cumpere. Surpriza e totală
De unde provine, de fapt, ceafa de porc din marca Purland de la Kaufland. Românii...
Cât costă, de fapt, manopera pentru un apartament pe care îl renovezi de la zero. E chiar mai ieftin să îți cumperi o casă nouă
Cât costă, de fapt, manopera pentru un apartament pe care îl renovezi de la zero....