Invitată în cel mai recent episod al podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene”, Dr. Maria Păunel a discutat despre alimentație și impactul pe care îl au grăsimile și alimentele picante asupra organismului. Medicul, cunoscut pentru experiența sa vastă în ceea ce privește afecțiunile colonului, a oferit explicații clare despre riscurile la care ne expunem atunci când consumăm în exces astfel de alimente.
În timpul discuției cu Adrian Artene, dr. Păunel a subliniat că anumite persoane, în special tinerii cu probleme digestive, ar trebui să evite mâncarea foarte iute sau grasă. Aceasta a atras atenția asupra faptului că alimentele picante pot agrava stările de disconfort digestiv, pot irita colonul și favoriza afecțiuni precum hemoroizii.
Mai mult decât atât, medicul a explicat că, deși unele persoane susțin că nu pot renunța la gustul iute, acest lucru poate indica o formă de dependență, care vine la pachet cu efecte negative precum aciditate crescută, iritații gastrice și chiar hiperaciditate. De aceea, consumul de condimente puternice ar trebui limitat, mai ales de către cei care se confruntă deja cu probleme digestive.
„Adrian Artene: Referitor la masa de prânz, cât de picantă poate fi masa de prânz?
Dr. Maria Păunel: Picantul accelerează tranzitu. Sunt oameni tineri care au contraindicație. De ce? Fiind patologia cu colonul la mine foarte multă, hemoroizii, e contraindicat. Sunt persoane care spun că nu pot trăi fără artă iute. Hai să ne schimbă că s-ar putea să ne vedem des. Și cred că nu o să vă placă. Iutele creează dependență, creează aciditate, hiperaciditate și nu este ok în exces.”
Abonează-te la canalul „Altceva cu Adrian Artene” și fii alături de noi sâmbătă, 28 iunie, de la ora 19:00, pentru un episod revelator.
Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.
Vezi integral podcastul aici: