Acasă » Știri » Cât de nocive sunt grăsimile sau mâncărurile picante, de fapt? Dr Maria Păunel, la ALTCEVA cu Adrian Artene

Cât de nocive sunt grăsimile sau mâncărurile picante, de fapt? Dr Maria Păunel, la ALTCEVA cu Adrian Artene

De: Denisa Iordache 06/07/2025 | 13:37
Maria Păunel a fost invitată în podcastul Altceva cu Adrian Artene

Invitată în cel mai recent episod al podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene”, Dr. Maria Păunel a discutat despre alimentație și impactul pe care îl au grăsimile și alimentele picante asupra organismului. Medicul, cunoscut pentru experiența sa vastă în ceea ce privește afecțiunile colonului, a oferit explicații clare despre riscurile la care ne expunem atunci când consumăm în exces astfel de alimente.

În timpul discuției cu Adrian Artene, dr. Păunel a subliniat că anumite persoane, în special tinerii cu probleme digestive, ar trebui să evite mâncarea foarte iute sau grasă. Aceasta a atras atenția asupra faptului că alimentele picante pot agrava stările de disconfort digestiv, pot irita colonul și favoriza afecțiuni precum hemoroizii.

CITEȘTE ȘI: Cum recunoaștem ouăle proaspete și unde trebuie să le depozităm, potrivit doctorului în biotehnologie Dan Vodnar

Dr Maria Păunel, despre consumul alimentelor picante

Mai mult decât atât, medicul a explicat că, deși unele persoane susțin că nu pot renunța la gustul iute, acest lucru poate indica o formă de dependență, care vine la pachet cu efecte negative precum aciditate crescută, iritații gastrice și chiar hiperaciditate. De aceea, consumul de condimente puternice ar trebui limitat, mai ales de către cei care se confruntă deja cu probleme digestive.

Adrian Artene: Referitor la masa de prânz, cât de picantă poate fi masa de prânz?

Dr. Maria Păunel: Picantul accelerează tranzitu. Sunt oameni tineri care au contraindicație. De ce? Fiind patologia cu colonul la mine foarte multă, hemoroizii, e contraindicat. Sunt persoane care spun că nu pot trăi fără artă iute. Hai să ne schimbă că s-ar putea să ne vedem des. Și cred că nu o să vă placă. Iutele creează dependență, creează aciditate, hiperaciditate și nu este ok în exces.”

CITEȘTE ȘI: Ce carne TREBUIE să consumăm și cum ne asigurăm că este proaspătă. Profesorul Dan Vodnar face dezvăluiri la ALTCEVA cu Adrian Artene

Abonează-te la canalul „Altceva cu Adrian Artene” și fii alături de noi sâmbătă, 28 iunie, de la ora 19:00, pentru un episod revelator.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Vezi integral podcastul aici:

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×