Cât i-a costat Vulpiţa pe cei de la Antena 1. Amenzile de la CNA i-au făcut pe cei de la Acces Direct să scoată bani grei din buzunar

Publicat: 14/06/2020 | 12:15
Cât i-a costat Vulpiţa pe cei de la Antena 1. Amenzile de la CNA i-au făcut pe cei de la Acces Direct să scoată bani grei din buzunar

Serialul Vulpița de la Acces Direct i-a făcut pe patronii de la Antena 1 să scoată din buzunar 25.000 de euro, însumând trei amenzi din partea Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Ultima dată s-a întâmplat pe 4 iunie. Postul Intact a trebuit să scoată 15.000 de lei din buzunar, după cum a decis forul audiovizual în ședința de azi. Sancțiunea a trecut cu unanimitate de voturi.

Citește și: Câți ani avea Vulpița, când l-a „tradus” prima dată pe Viorel. A fost mare scandal la Blăgești!

S-au vizionat zeci de momente din emisiunea prezentată de Mirela Vaida, de la finalul lui aprilie și începutul lui mai, după câteva reclamații primite de la telespectatori. Potrivit CNA, momentele de la Acces Direct pot fi rezumate astlfel: certuri, țipete, crize de gelozie sau plânsete.

Ce au reclamat oamenii la CNA, de această dată

CNA susținea atunci că promovarea non-valorilor sau atitudinea moderatoarei Mirela Vaida, care „o traumatizează pe invitata Veronica Stegaru” (după cum arată textul unei reclamații).

În amenda dată de Consiliu s-a ținut cont, în special, de articolele legate de protecția minorilor: „Nu se asigură, așa cum ar fi normal, protecția minorilor”, a argumentat Radu Herjeu (cel care a și propus amenda).

Nu rata: Soții Stegaru, la cuțite! Viorel o acuză pe Vulpiță de furt: ”Facem testul poligraf!”

Pe de altă parte, Antena 1 (prin reprezentantul său la CNA) s-a apărat astfel: „Cei doi joacă, inclusiva gelozia, nu mai e atât de natural. E un serial de divertisment, marcat ca atare. Rațiunile comerciale există, nu le neagă nimeni. Nu ne asumăm promovarea unor astfel de comportamente. E un serial cu personajele carismatice care există.

Mirela Vaida a vorbit în numele său personal, așa cum a zis și ea. A fost o revoltă pe care nici eu n-am înțeles-o.” Astfel, la propunerea lui Radu Herjeu, postul Intact și-a mai adăugat o sancțiune în palmares pentru Acces Direct și Vulpița. De la începutul anului și până acum, Vulpița a primit următoarele sancțiuni: Trei amenzi – 100.000, 10.000, 15.000 de lei (cea de astăzi – 4 iunie) și o somație.