Cât va costa vaccinul anti-COVID-19. Anunțul oficial al fabricii de medicamente care îl produce

Publicat: 05/09/2020 | 18:24
Cât va costa vaccinul anti-COVID-19. Anunțul oficial al fabricii de medicamente care îl produce

Olivier Bogillot, președintele Sanofi din Franţa, spune că prețul vaccinul anti-COVID-19 nu este încă stabilit, dar asigură că nu va costa mai mult de zece euro.

Cu privire la prețul de 2,50 euro anunţat de concurentul AstraZeneca, Bogillot a spus că diferenţa constă în faptul că Sanofi îşi foloseşte toate resursele „interne”, în timp ce AstraZeneca „a externalizat foarte mult producţia”.

Citește și: Preotul care recomanda gargara cu apă și sare împotriva COVID-19, diagonisticat cu noul coronavirus

„Francezii şi europenii vor avea vaccinul Sanofi în acelaşi timp cu pacienţii americani”, a spus el.

„Am semnat peste vară cu americanii, în aceeaşi săptămână cu europenii şi britanicii”, a adăugat Olivier Bogillot, adăugând că Statele Unite vor avea aproximativ 100 de milioane de doze, europenii 300 de milioane şi Marea Britanie 60 de milioane.

Ce spune Raed Arafat despre apariția leacului

Raed Arafat susține că un vaccin anti-COVID ar putea fi disponibil din primăvară-vară anul viitor. Până atunci, seful DSU speră în apariția unui medicament mai eficient pe partea de terapie a bolii provocate de noul coronavirus.

„De vaccin (anti-COVID) se vorbeşte deja pentru sfârşitul anului, începutul anului viitor. Se pare că încet, încet, este clar că vom avea un vaccin. Nu vorbim de un vaccin netestat, pentru că altfel poate că unele vaccinuri netestate suficient ar putea fi administrate, dar nimeni nu ar vrea sa facă acest lucru (…)

Poate că până în primăvara, vara anului viitor (va fi disponibil vaccinul – n.r.). Dacă apare un vaccin în cantităţi suficiente, să fie vaccinată o parte importantă din populaţie, mai ales partea vulnerabilă, va scădea impactul lui şi după asta o să fie totul ok”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat la Antena 3.

Coronavirus, România, 5 august

Până astăzi, 5 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 93.864 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Nu rata: Numărul de cazuri COVID-19 din Capitală aproape s-a dublat, în ultimele 24 de ore. Ce spun experții: „ Relaxarea a fost greșit înțeleasă”

40.028 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.123 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.269 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.