Unii români au rămas cu multă mâncare după Paște pentru că, din dorința de a avea masa plină de bunătăți, au gătit diferite preparate tradiționale, precum ouă vopsite, drob, friptură de miel sau cozonaci. De asemenea, nici pasca nu a lipsit de sărbători. Află, în articol, câte zile poate fi ținut acest desert gustos în frigider, fără a se altera.
Românii își doresc mereu să aibă masa plină de Paște, așa că gătesc numeroase preparate tradiționale. Totuși, este important să știm să le păstrăm în condiții de siguranță pentru a ne bucura de gustul lor cât mai mult timp.
Citește și: Ai mâncat drob de miel, de Paște? Mihaela Bilic dezvăluie ce se întâmplă în organismul tău, de fapt
Pasca reprezintă unul dintre cele mai apreciate preparate de sărbători. Totuși, dacă v-a rămas o cantitate mare după sărbători, trebuie să știți că poate fi păstrată la frigider maximum 3 zile.
În cazul în care doriți să o consumați peste o perioadă mai lungă, o puteți congela aproximativ o lună. De asemenea, trebuie să țineți cont că se poate modifica textura umpluturii, potrivit G4food.ro.

Ouăle vopsite se află și ele în „centrul” atenției de Paște. Așadar, românii trebuie să fie atenți pentru a nu transforma această tradiție frumoasă într-un risc pentru sănătate. Specialiștii au oferit mai multe recomandări în acest sens.
Pentru început, igiena este esențială. Aveți grijă să spălați bine mâinile și suprafețele de lucru înainte de a găti sau manipula ouăle. Pasul următor de care trebuie să țineți cont este depozitarea ouălor fierte în frigider, imediat cum s-au răcit.
Vopseaua de ouă poate fi toxică, așa că fiți atenți să nu consumați ouăle care se crapă în timpul vopsirii sau manipulării. Indicat este să le aruncați pe cele sparte. De asemenea, la fel se procedează și în cazul celor lăsate mai mult de două ore afară, chiar dacă par în regulă.
Dacă v-au rămas ouă fierte după sărbători, trebuie să știți că se păstrează la frigider maximum șapte zile. În cazul drobului, un alt preparat delicios, nelipsit de la masa de Paște, acesta poate rezista 3-4 zile în folie alimentară sau într-o caserolă închisă.
Totodată, drobul poate fi păstrat la congelator, la o temperatură de -15°C, până la 18 luni. După decongelare, trebuie gătit și consumat în cel mult 7 zile. Cozonacul poate fi și el congelat pentru 2-3 luni, ambalat bine pentru a evita uscarea.