Cauza morții Mariei Butaciu. A luptat până în ultima clipă

Autor: Angie Voicu
Publicat: 12/06/2018 | 08:49

Este doliu în lumea muzicii populare! Îndrăgita solistă Maria Butaciu a murit în luni seară (11 iunie) după o lună și jumătate de comă. Artista a ajuns în comă din din cauza unui accident vascular, la vârsta de 78 de ani.  Duminică dimineaţă (10 iunie) a făcut un stop cardio respirator, iar  luni seară a mai făcut un stop cardio respirator, potrivit apropiaților.

Maria Butaciu a fost internată aproape două luni la spitalul Floreasca din Capitală, în stare foarte gravă. S-a zbătut între viață și moarte săptămâni bune, dar din păcate, organismul ei nu a mai putut lupta. Medicii au depus eforturi supraomenești pentru a-i salva viața, însă nu a mai avut zile.

Maria Butaciu a murit. Fuego a făcut anunțul

Cel care a făcut publică trist aveste a fost Paul Surugiu, alias Fuego. Alături de ea, până în ultima clipă, a fost prietena ei, Elisabeta Turcu.

„Cu tristețe am aflat acum de la Mioara Velicu, îndurerată, că a plecat buna noastră prietena, marea artista, Maria Butaciu!  Se-ntâmplă să mă copleșească amintiri, clipe frumoase petrecute împreună, turnee, emisiuni și nenumărate momente ce m-au marcat!  A fost un om bun, cald, vesel, plin de viață și înțelepciune! Ne-a bucurat pe toți cu învățăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită!  Artiștii cumva nu mai sunt ai noștri, sunt ai publicului, și cred că publicul trebuie să și-o amintească veșnic, demnă, autentică, mândră, o pagină importantă a folclorului românesc!  Acum, de Centenar, la 100 de ani de la unire, Maria Butaciu și-a lăsat vălul, și-a asezat pălăria simbolică peste România mare, care o iubește ca pe-o nestemată! Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României”, a scris Fuego.

Maria Butaciu a suferit un accident vascular

 

Citește și...