Caz incredibil la Vaslui: pacient cu accident cerebral vascular, plimbat cu ambulanța, dintr-o eroare!

Autor: Răzvan Scarlat
Publicat: 17/04/2019 | 11:06

În vârstă de 78 de ani, Gheorghe B., care în trecut a suferit un accident vascular și este imobilizat, a fost scos pe poarta Spitalului Județean de Urgență Vaslui în toiul nopții și plimbat cu salvarea pe dealurile din județ.

S-a ajuns la această situație după ce bărbatul a fost confundat cu un alt pacient, care fusese internat în aceeași zi, cu probleme de sănătate identice. Ultimul locuia la un centru pentru bătrâni.

Ambii bărbați au fost aduși, luni, la unitatea medicală din Vaslui pentru a li se schimba sondele urinare. La sfârsitul zilei, după ce le-au acordat îngrijirile medicale, doctorii au decis să-l externeze pe beneficiarul centrului pentru bătrâni.

Pentru a fi transportat la domiciliu, aceștia au apelat la un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, care a urcat însă în salvare pe celălalt bărbat, Gheorghe B.. Abia când a ajuns la destinatie, personalul de pe ambulanță avea să afle, de la infirmiera centrului, că s-a comis o eroare.

După ce au dat câteva telefoane, asistenta și șoferul de pe salvare au recunoscut greșeala apoi au urcat din nou pacientul în mașină și s-au întors cu el la Vaslui, pentru a-l căuta pe adevăratul beneficiar al căminului. Acesta a fost găsit în Triaj, apoi urcat în ambulanță și transportat la centru, conform vremeanoua.ro.

Reprezentantii SAJ Vaslui spun că s-a ajuns în această situație din cauza personalului de la UPU-SMURD, care au indicat greșit, persoana. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui recunoaște că s-a făcut o greșeală de identificare a celor doi pacienți și afirmă că vinovații vor fi trași la răspundere.

Citește și...