Caz inedit la Penitenciarul Jilava! Doi deținuți au fost eliberați din greșeală

Autor:
Publicat: 30/07/2020 | 14:37
Caz inedit la Penitenciarul Jilava! Doi deținuți au fost eliberați din greșeală

Doi deținuși au avut parte de câteva momente de libertatea, deși nu le meritau. Aceștia au fost eliberați, din greșeală, miercuri, din Penitenciarul Jilava.

La scurt timp după ce au fost puși în libertatea, eroarea a fost sesizată și au început acțiunile de căutare a celor doi, care au fost prinși în aceeași seară, scrie Mediafax.ro (CITEȘTE ȘI: CAZ INEDIT LA O ÎNCHISOARE DIN ROMA! DOI DEȚINUȚI AU EVADAT, DAR AU LĂSAT UN BILET ÎN CARE PROMIT CĂ SE VOR ÎNTOARCE)

Potrivit unor oficiali, totul a început ieri, 29 iulie, în jurul orei 18.40, când oficialii au constatat că doi deținuți au fost puși în libertate, în mod eronat de către Penitenciarul București Jilava, scrie ziare.com. Imediat s-a alarmat o parte din personalul unității și au fost constituite echipe de căutare a deținuților.

„Ulterior, în jurul orei 22.00, un deținut s-a prezentat la Secția 11 Poliție București, iar în jurul orei 23.05, al doilea deținut a fost capturat în zona Centrul Vechi al Bucureștiului, de către o echipă formată din agenți de poliție penitenciară a Penitenciarului București Jilava”, au spus sursele citate.

„Astfel de erori se mai întâmplă”

Incidentul a fost semnalat judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu. (VEZI ȘI: VEȘTI PROASTE PENTRU DEȚINUȚI! VIZITELE INTIME ȘI PERMISIILE RĂMÂN INTERZISE ȘI ÎN STAREA DE ALERTĂ)

E o simplă întâmplare. Au mai fost astfel de cazuri cu zecile pe vremea recursului compensatoriu. Nu e neapărat o problemă când le dai drumul înainte, pentru că te duci imediat după ei și îi aduci acasă. Problema mai mare e când le dai drumul mai târziu, și atunci trebuie să le plătești despăgubiri la CEDO. Avem mereu legi noi, care trebuie interpretate și calculele diferă în funcție de acest lucru. Cred că astfel de erori se mai întâmplă. Pe vremea recursului compensatoriu erau sute și sute de dosare, se lucrau la 3 mâini și tot apăreau erori”, a declarat Sorin Dumitrașcu, liderul sindicatelor angajaților din penitenciare

În urma incidentului se pare că cei responsabili pentru cele întâmplate se fac funcționarii responsabili cu gestionarea documentelor de evidență.