Caz medical uimitor! Bărbat readus la viață după ce inima lui nu a mai bătut 18 ore

Publicat: 07/04/2018 | 19:45
Caz medical uimitor! Bărbat readus la viață după ce inima lui nu a mai bătut 18 ore

Un bărbat a fost readus la viaţă, după ce inima sa nu a mai bătut timp de 18 ore. Norocul său a fost că frigul a determinat instalarea hipotermiei, care i-a ”conservat” trupul. Ulterior a fost resuscitat, dar medicii declară că este neobișnuit ca un pacient să fie redus la viață după un timp atât de îndelungat.

Pacientul din Franţa a reuşit să rămână în viaţă după ce suferit un infarct. Datorită hipotermiei care s-a instalat din cauza frigului, temperatura corpului său a scăzut rapid, iar acest lucru i-a protejat organele.
“Medicii au rămas şocaţi”, a spus Jonathan Charbit, şeful unităţii de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar Montpellier, situat în sudul Franţei. Conform publicaţiei Times, bărbatul în vârstă de 53 de ani a fost resuscitat după ce a fost găsit inconştient lângă un râu, iar activitatea cerebrală nu i-a fost afectată, arată ȘtirilePROTV.
Charbit a adăugat: ”Şansele sale de supravieturie erau extrem de mici”. El susţine că bărbatul a supravieţuit pentru că scăderea temperaturii corpului i-a protejat organele, iar medicii au continuat să îl resusciteze când au văzut că organele nu i-au fost afectate.
Aceştia i-au făcut masaj cardiac timp de patru ore. Acum, bărbatul respiră în continuare cu ajutorul aparatelor, dar doctorii consideră că îşi va reveni complet.

Citește și...