Caz șocant în Vaslui! O fată violată de tatăl vitreg a fost lăsată de polițiști să locuiască în aceeași casă cu agresorul

Autor: Maria H.
Publicat: 20/08/2019 | 18:06
Caz șocant în Vaslui! O fată violată de tatăl vitreg a fost lăsată de polițiști să locuiască în aceeași casă cu agresorul

O fată de 15 ani, din comuna Grivița, județul Vaslui, a fost violată, iar principalul suspect este tatăl vitreg. Polițiștii au deschis o anchetă, la sesizarea mamei, care, însă a refuzat ajutorul, și s-a întors în aceeași casă cu cel bănuit că a abuzat sexual copila.

Poliţiştii vasluieni au fost sesizaţi că o fată de 15 ani ar fi fost abuzată sexual de către tatăl vitreg, în comuna Griviţa, acolo unde fata locuieşte cu mama și bărbatul suspectat de agresiune.

Potrivit reprezentantilor IPJ Vaslui, cea care a făcut sesizarea a fost chiar mama copilei, cercetarea fiind in rem.

„Se fac cercetări într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de viol. În cauză a fost identificată o persoană bănuită de comiterea faptei şi se continuă cercetările”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al Poliției Vaslui.

Potrivit unor informaţii mama fetei ar fi refuzat ajutor din partea DGASPC Vaslui, care face propria anchetă.

„Momentan nu avem acces la informaţiile de la Medicina Legală, colegii noştri au primit informaţii preliminare şi urmează a se stabili planul de măsuri”, a declarat, la rândul său, Ionuţ Dănilă, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Reprezentanţii Primăriei Griviţa susţin că familia minorei de 15 ani este una obişnuită, care până în prezent nu a ridicat probleme în comunitate.

”Noi am fost sunaţi luni după amiază de cei de la Protecţia Copilului, dar nu ştiam nimic despre caz, nu avem nicio informaţie, niciun indiciu despre ce familie ar fi vorba. Astăzi, în jurul orei 9.30-10.00, s-a comunicat o informare oficială de la spital. Din informaţiile comunicate de către poliţistul din comună, tatăl vitreg a plecat din localitate, el lucrând în construcţii. Este o familie obişnuită, nu sunt un caz social, nu erau monitorizaţi, pentru că nu au ridicat probleme până în prezent”, a precizat Alina Munteanu, primarul comunei Griviţa.

Casa în care locuieşte familia aparţine bărbatului acuzat de viol. De teamă să nu rămână pe drumuri, soţia a acceptat să revină la domiciliu chiar dacă partenerul ei este acuzat că ar fi abuzat sexual fata pe care femeia o avea dintr-o altă relaţie.

Asistenţii sociali urmează să facă o evaluare iniţială a cazului şi să stablilească dacă este vorba şi despre un caz de neglijenţă din partea mamei.

Citește și...