Caz şocant la Tribunalul de la Haga! Criminalul de război a băut otravă în sala de judecată şi a murit!

Publicat: 29/11/2017 | 14:45

Croatul Slobodan Praljak, criminal de război, a fost condamnat de Tribunalul de la Haga, iar când s-a dat sentinţa, acesta a făcut un gest şocant!

UPDATE: Slobodan Praljak ”a murit într-un spital din Haga după ce a băut otravă în sala de judecată a Tribunalului Penal Internaţional de la Haga pentru crime de război în fosta Iugoslavie (TPI)”, a anunţat agenţia oficială croată Hina, relatează AFP şi Reuters.

————————————————————————-

O audiere pentru condamnarea criminalului de razboi Slobodan Praljak la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a fost suspendată, după ce acuzatul a băut o sticluţă cu otravă atunci când a auzit ce verdict a dat curtea.

Slobodan Praljak fusese condamnat de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie la 20 de ani de închisoare, în 2013, pentru crimele comise în războiul croato-bosniac (1992-1994).

În momentul în care judecătorul Curţii de la Haga a decis să menţină pedeapsa din 2013,  Praljak le-a spus celor din sală: „Slobodan Praljak nu este un criminal de război. Resping judecata voastră. Am băut otrava”.

Praljak este acuzat că, din postura de comandant militar senior, a ordonat direct masacrul populaţiei bosniace de religie musulmană în aproximativ 30 de localităţi din Bosnia şi Herţegovina.

Citește și...