Cazul Caracal. Familia Alexandrei nu va participa la reconstituirea din ”Casa Groazei”

Publicat: 14/09/2019 | 21:40
Cazul Caracal. Familia Alexandrei nu va participa la reconstituirea din ”Casa Groazei”

Familia Alexandrei Măceșanu nu va participa la reconstituirea din ”Casa Groazei”, din Caracal, unde va fi dus, luni și marți, Gheorghe Dincă, bărbatul care a mărturisit că a ucis două fete și le-a ars trupurile.

Unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănașu, a declarat, sâmbătă, la România TV, că familia Măceșanu nu va participa la reconstituire, fiind un moment prea dureros.

„Va participa avocatul la această reconstituire, pentru părinți e mult prea dureros, dar avocatul cu siguranță va fi acolo. Nu avem informații clare cât va dura sau ce va cuprinde. Mâine (duminică – n.r.) este ziua Alexandrei. (…) E cel mai greu moment pentru familie”, a spus Cumpănașu.

Cumpănașu a afirmat că familia a depus mai multe solicitări la DIICOT și în funcție de răspunsuri se vor lua deciziile în perioada care urmează.

„Am depus prin avocat mai multe cereri. Una vizează această contraexpertiză la un laborator din străinătate pentru testul ADN (…). Am cerut o suplimentare a acestui test de la INML. În funcție de procurorul de caz, dacă va refuza, vom solicita încă o expertiză, pentru că prima expertiză a durat doar două zile, foarte puțin. Dacă acceptă, așteptăm rezultatul. Avem laboratoare în străinătate și putem trimite oricând (probe – n.r.). În ceea ce privește experimentul științific, am depus solicitare de mai bine de o lună la la procurorul general, dar cred că a ajuns la DIICOT. Am cerut să se facă acest experiment pentru a ne demonstra și nouă că în acel butoi, în condițiile expuse se poate arde un corp uman. Dincă nu mai știe nici cum arată Alexandra, nici cum arată Luiza, nu prea mai știe nimic, decât că le-a omorât”, a mai spus Cumpănașu.

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a mărturisit că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, a părăsit Arestul Central, fiind dus în Arestul Poliției Olt, pentru a participa, luni și marți, la reconstituirea faptelor, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani) sunt cele două fete care au dispărut după ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă. Acesta a mărturisit că le-a omorât pe cele două copile, apoi le-a ars trupurile în butoiul din curte.