Cazul sinuciderii Mădalinei Manole se studiază la Facultatea de Drept!

Publicat: 25/08/2018 | 14:42

La 8 ani de la tragicul eveniment, cazul sinuciderii Mădălinei Manole se studiază la Facultatea de Drept. Astfel, studenții află că nu este un caz rezolvat ca la carte.

Pentru că provoacă în continuare controverse, cazul sinuciderii Mădălinei Manole se studiază la Facultatea de Drept.

„Într-o lucrare științifică, profesorul Neculai Zamfirescu susține că procurorii care au lucrat la caz nu au luat în considerare toate elementele pentru a stabili dacă Mădălina Manole s-a sinucis sau a fost omorâtă. Astfel că dosarul morții artistei a devenit studiu de caz în facultățile de Drept. Profesorul arată, în cursul său, că în cazul Mădălina Manole nu a existat decât aparența convingerii organelor judiciare, întrucât din cercetarea la fața locului regăsim ideea sinuciderii, idee care, odată adusă în mintea echipei de cercetare, a sugerat o altă idee. Mai precis, ideea cazului deja rezolvat”, a dezvăluit ziarul Național.

 “Datele prelevate trebuiau comparate” 

”Ascunzișurile adevărului în acțiune sunt limpezite de conștiința investigației criminale”, își începe profesorul Ionel Tanoviceanu cursurile pe care le predă studenților care vor deveni juriști, procurori sau judecători. Continuând munca de cercetare la fața locului cu toate mijloacele de cercetare care acum s-au modificat radical faza de lucru la fața locului este esențială susține și Neculai Zamfirescu, profesor universitar care s-a aplecat în detaliu asupra cazului.

Acesta arată că trebuia făcută o cercetare mult mai minuțioasă la fața locului unde a fost descoperit trupul artistei și că datele prelevate trebuiau comparate și ar fi trebuit să fie consultați și alți specialiști pentru aflarea adevărului, concret.

”Va trebui sa fie în măsură a-și exercită influența prestigiului profesional alături de alți specialiști, pentru că împreună cu aceștia să realizeze punerea în acord a datelor investigative”, se mai scrie în ziar.

Citește și...