Cazuri de COVID-19 și la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău

Autor:
Publicat: 06/08/2020 | 17:22

Noul coronavisrus s-a ”infiltrat” într-o altă instituției publică băcăuană, una cu un rol important privind starea de sănătate a cetățenilor. Un mesaj de disperare anunță că la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, instituția care îi verifică pe agenții economici, și nu numai, ar exista un focar de infecție.

Direcția de Sănătate Publică confirmă, că la momentul actual, cel puțin un angajat e infectat, dar nu poate oferi mai multe informații. Șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru siguranța Alimentelor Bacău, medicul Costel Busuioc, a confirmat situația. (CITEȘTE ȘI: ANGAJAT DE LA ZONA LIBERĂ GIURGIU, CONFIRMAT POZITIV. SOȚIA LUI LUCREAZĂ LA APIA GIURGIU)

„Focar de covid la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău. Sunt foarte mulți oameni care au intrat în contact cu persoana confirmată, și totuși Direcția de Sănătate Publică Bacău nu face anchetă. Un mare pericol pentru noi – agenții economici, cât și pentru angajații de acolo” e mesajul de alarmă transmis de către o persoană anonimă, care ar putea fi chiar un angajat al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.

„E adevărat că un angajat al instituției a fost depistat pozitiv cu COVID-19, dar nu putem vorbi despre un focar. Acesta a intrat în concediu de odihnă vineri, iar în cursul zilei de luni ne-a informat că fost testat pozitiv. E vorba de o persoană care lucra într-un birou, și nu în laboratorul de analize. E un caz izolat pentru că niciun alt angajat nu a mai prezentat simptome pentru COVID-19”,  a declarat Costel Busuioc – șeful  Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.

„Nu e cazul ca și ceilalți angajați să fie testați”

De asemenea, Costel Busuioc a recunoscut că restul angajaților nu au fost testați pentru a stabili dacă mai există și alte cazuri de infectare. (VEZI ȘI: OPT FOCARE DE CORONAVIRUS ÎN PRAHOVA! LA ATI SUNT LIBERE DOAR DOUĂ PATURI)

„Imediat ce am aflat vestea, ne-am luat toate măsurile. Atât biroul în care lucrează angajatul, cât și restul spațiilor au fost dezinfectate pentru ca virusul să nu-i afecteze și pe alți angajați. Nu e cazul ca și ceilalți angajați să fie testați”, a adăugat medicul Costel Busuioc.

La nivelul Direcției de Sănătate Publică Bacău, cazul este cunoscut, dar nu toate informațiile sunt publice. Informația a ajuns și la Instituția Prefectului.

„ Într-adevăr există o situație, dar nu e un focar. La nivelul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău s-au luat toate măsurile, astfel încât angajații instituției să nu intre în contact direct cu alte persoane. Mai multe informații nu vă pot oferi în acest moment, dar vă spun că nu ne jucăm cu legea. Instituția prefectului a fost informată. Vom face tot ceea ce e prevăzut în lege.” a declarat Mihaela Arim, director al Direcției de Sănătate Publică Bacău.

Și Direcția de Sănătate Publică Bacău se confruntă cu unul sau mai multe cazuri de COVID-19. Se pare că unul dintre șoferii instituției, după ce a fost testat pozitiv a continuat să meargă la serviciu. Situația va fi lămurită printr-o informare publică, în zilele  următoare, după cum a spus directorul instituției, Mihaela Arim.