Ce a facut Oscar Pistorius pe Internet in noaptea in casa si-a ucis iubita: „Activitatile sunt in contrast direct cu varianta…”

Publicat: 22/02/2014 | 14:05

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a avut activităţi pe internet în noaptea în care a ucis-o pe iubita sa Reeva Steenkamp, notează, sâmbătă, presa din Africa de Sud.

Potrivit AFP, publicaţia Saturday Star citează răspunsurile în 13 puncte ale Parchetului către apărare, precizând modul în care doreşte să demonstreze faptul că Pistorius este vinovat de crimă cu premeditare.

„Al patrulea punct de pe această listă indică următorul lucru: Activităţile pe web ale acuzatului sunt în contrast direct cu varianta unui cuplu ce se iubeşte şi petrece timpul împreună”, notează jurnalul.

Parchetul ar fi obţinut declaraţii ale prietenilor victimei, cu privire la comportamentul femeii în timpul relaţiei, precum şi mărturiile a doi vecini care au auzit-o pe tânără ţipând înainte de a se trage focurile de armă.

Procurorii subliniază că Pistorius nu a apelat poliţia şi nu a cerut ajutor, ci şi-a sunat prietenii pentru a inventa o tactică de apărare.

Oscar Pistorius

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a fost inculpat pentru uciderea cu premeditare a prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013. Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV. Ea a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.

Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

„Pentru că nu aveam protezele puse şi mă simţeam extrem de vunerabil, m-am gândit că trebuie să o protejez pe Reeva şi să mă protejez pe mine”, a afirmat Oscar Pistorius în depoziţia citită de avocatul său, anul trecut.

Conform sportivului, el şi iubita sa petrecuseră o seară liniştită. „Ea a făcut yoga şi eu m-am uitat la televizor din pat. Nu aveam protezele puse. Eram foarte îndrăgostiţi şi eu cât se poate de fericit. Ştiu că ea simţea la fel. Îmi dăduse un cadou de Ziua Îndrăgostiţilor, cerându-mi să îl deschid ziua următoare”, a explicat el.

Procesul va avea loc în perioada 3-20 martie 2014.

G.C.

Citește și...