Ce a încercat să facă polițistul înainte de a se sinucide: ”Vorbesc colegii pe holuri”

Autor: Cristian Blanuta
Publicat: 08/11/2018 | 19:34

Un agent de 49 de ani s-a sinucis marți seara. Acesta lucra la Secția de Poliție Burdujeni. Agentul-șef principal Vasile Cracovschi locuia singur, în satul Mihoveni, comuna Șcheia, fiind divorțat de mulți ani.

Pe lângă depresia în care se spune că ar fi căzut, colgii lui spun că ar mai fi avut un motiv pentru care să-și ia viața: era foarte supărat și pentru că nu a reușit să se pensioneze încă din 2017, când a depus un dosar în acest sens. (CITEȘTE ȘI: ATENTAT TERORIST SOLDAT CU 5 MORȚI! S-A FOLOSIT O MAȘINĂ CAPCANĂ)

El a fost rechemat la serviciu, după ce inițial era sigur că se va pensiona. Totuși, polițistul mai avea nevoie doar de câteva luni pentru a ieși la pensie, astfel că o problemă personală pare mai plauzibilă pentru teribilul gest, scrie monitorulsv.ro.

Polițistul criminalist Bogdan Bănică, liderul Sindicatului Decus, a fost coleg la Secția de Poliție Burdujeni cu agentul-șef principal Vasile Cracovschi. „Uneori nu luăm cele mai bune decizi, alteori le alegem pe cele mai greșite… colegul meu a clacat răpus de nemernicia sistemului, influențat fiind de-a lungul timpului de unele sfaturi nu tocmai binevoitoare”, a spus Bogdan Bănică. Acest a mai spus că  „vorbesc colegii pe holuri” că el s-ar fi pensionat în 2017,  însă a fost rechemat la muncă pentru că i s-a greșit modul de calcul al perioadei de contribuţie. (CITEȘTE ȘI: CRIMĂ MISTERIOASĂ LA CLUJ! ȘI-A OMORÂT SOȚIA, APOI A DECLARAT ÎN FAȚA ANCHETATORILOR: ”A PRIMIT SEMNALE, PENTRU A O UCIDE LA O ANUMITĂ ORĂ!”)

Subinspectorul Corina Dumitraș, de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a confirmat că acesta a vrut să se pensioneze în anul 2017, însă poziția oficială este ușor diferită.

 „Acesta era încadrat ca agent de poliție la Secția Burdujeni, iar de la 1 noiembrie se afla în concediu de odihnă. În anul 2017 el a solicitat încetarea raportului de muncă în vederea pensionării, însă în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu îndeplinește condițiile prevăzute de lege, motiv pentru care și-a continuat activitatea în cadrul IPJ Suceava”, a spus Dumitraș.

Citește și...