Acasă » Exclusiv » Ce ascund documentele secrete ale Vaticanului despre anul 2021

Ce ascund documentele secrete ale Vaticanului despre anul 2021

De: Cristian Blanuta 02/01/2021 | 23:28

Care ar fi cele mai misterioase locuri din lume? Pentru cine nu știe, o mare parte din ele se găsesc în arhivele secrete ale Vaticanului! Câteva dintre cele mai importante documente din istoria Europei aflate acolo sunt accesibile numai unui grup select de oameni. Nici chiar Papa nu ar avea acces deplin la întreaga arhivă. CANCAN.RO vă prezintă informații surprinzătoare referitoare la documentele pe care Vaticanul nu le prezintă opiniei publice.

În Arhivele Vaticanului, secretele sunt extrem de bine păzite. Nimeni nu-și poate imagina că ar putea intra, fără aprobare, într-un astfel de loc misterios și sacru, acolo unde istoria întreagă a omenirii este așezată pe rafturi, la o temperatură constantă, menținută artificial. Cărți extraordinare, documente cu o vechime impresionantă, artefacte care ți-ar putea tăia respirația.

Mari adevăruri nedezvăluite până acum

Răspunsuri la întrebări puse de veacuri, revelații la care, din nefericire, nu au acces decât ”inițiații”. Totuși, există informații referitoare la unele documente pe care Vaticanul le-ar deține. Și ar fi vorba despre anul 2021, unul al deciziilor cu repercusiuni la nivel global. Documentele vizează oameni politici importanți ai lumii, lideri incontestabili, oameni de afaceri. (CITEȘTE ȘI: PROFEȚIILE PĂRINTELUI ARSENIE BOCA PENTRU NOUL AN)

Nici Papa Francisc nu ar avea acces la toate secretele din Arhivele Vaticanului

Arhivele Vaticanului conțin unele dintre cele mai importante documente secrete, care ar putea chiar să modifice istoria și, mai ales, destinul omenirii. Este vorba despre mari adevăruri ascunse, iar acestea, dacă ar fi descoperite, ar schimba radical ideea despre viaţă. Surse neoficiale susţin că documentele din arhivele Vaticanului descriu cu lux de amănunte locurile unde au fost ascunse artefacte legate de  istorie, dar şi de implicarea extratereştrilor în evoluţia umană.

Cine are acces la arhivele Vaticanului

Fiind unul dintre cele mai bine păzite locuri din lume, în Arhivele Vaticanului doar patru oameni ar avea acces la aceste documente: Bibliotecarul, doi Arhiviști Emeriți și Șeful Arhivelor Secrete ale Vaticanului. Toţi ceilalţi, inclusiv înalții reprezentanţi ai Sfântului Scaun, atunci când doresc să citească un anumit document din arhivele secrete, trebuie să facă o cerere în acest sens, aștepând apoi aprobarea. De-a lungul timpului, foarte mulți cercetători și jurnaliști au dorit să intre în Arhivele Vaticanului, dar zeci de mii de cereri au rămas, pentru totdeauna, respinse. Numai câțiva ”privilegiați” au putut să pășească în ”zona interzisă” a arhivelor.

Secretul legat de Hitler

Arhivele secrete despre Papa Pius al XII-lea vor fi în curând făcute publice la Vatican. Doar că va fi nevoie de mulți ani pentru a parcurge toate manuscrisele. “Bisericii nu îi este teamă de istorie”, a spus actualul Pontif, care, prin decizia sa de a deschide arhivele, încearcă să pună capăt unor decenii de dispută privind rolul celui care a fost Papă în perioada celui de Al Doilea Război Mondial.

Papa Pius al XII-lea, unul dintre cei mai controversați Sfinți Părinți

Supranumit uneori “Papa lui Hitler”, Pius al XII-lea a fost acuzat că a tolerat ascensiunea nazismului în Germania și că nu a făcut destul pentru protejarea evreilor în timpul Holocaustului. Arhivele Vaticanului referitoare la perioada Holocaustului vor fi puse la dispoziția cercetătorilor autorizați.

Ele cuprind perioada pontificatului Papei Pius al XII-lea, care a durat din 1939 până în 1958. Peste 150 de istorici și analiști s-au înscris pe listele speciale pentru a le putea studia. (NU RATA: CE PREVIZIUNI ÎNFRICOȘĂTOARE A FĂCUT NOSTRADAMUS PENTRU 2021. FOAMETE, FURTUNI SOLARE, ASTEROIZI, CUTREMURE ȘI CIPURI ÎN CREIER)

Pius al XII-lea ar fi acționat “din spatele scenei”

Documente cu privire la relația dintre Sfântul Scaun și regimul nazist, raportul Papei cu regimul fascist sau situația de atunci a evreilor, sunt doar câteva din temele asupra cărora mult așteptatele documente ar putea face lumină. Papa Francisc a spus că moștenirea înaintașului a fost tratată cu “destule prejudecăți și exagerare”. Drept urmare, poziția oficială a Vaticanului este că Pius al XII-lea a acționat «din spatele scenei», încercând să-i protejeze pe evrei.

În schimb, reprezentanții acestor comunități îl acuză pe Papa Pius al XII-lea că în timpul Holocaustului nu a acționat în niciun fel pentru a le salva viețile predecesorilor.

Lisa Palmieri Billing, reprezentanta unei comunități evreiești: „Există un milion de documente și va fi nevoie de mult timp pentru a afla ceva, dacă acest lucru va fi posibil. Pentru că știm că Papa Pius al XII-lea nu a scris despre toate lucrurile, despre anumite lucruri. Știm că mănăstirile, bisericile și mulți alții, nu toți, au ajutat să salveze vieți evreiești, dar principala preocupare a Vaticanului la acea vreme, cred, și așa mi s-a spus, a fost să câștige războiul împotriva naziștilor, dar în primul rând să împiedice comunismul să câștige.”

Documentația pusă la dispoziția cercetătorilor este foarte vastă: cuprinde aproape 16.000.000 de file, peste 15.000 de plicuri și 2.500 de fascicole, dintre care o parte sunt digitalizate. Toate au fost inventariate minuțios timp de 13 ani.

Accesul la ”Arhivele Vaticanului” este permis doar „inițiaților”

Cum poți avea acces la Arhivele Vaticanului

Potrivit site-ului vatican.va, accesul la Arhiva Secretă Vaticană este ”gratuit și deschis cercetătorilor calificați care sunt interesați să facă aprofundări cu caracter științific. Doritorii trebuie să fie posesori ai unei diplome de specializare (de cinci ani) sau ai altor diplome universitare echivalente (pentru ecleziastici, licența sau doctoratul)”. Se completează o cerere adresată prefectului Arhivei, arătând motivațiile cercetării. (VEZI AICI: HOROSCOP LUNAR. PREVIZIUNI PENTRU LUNA IANUARIE 2021)

Totodată, cererea trebuie să fie însoțită de o ”scrisoare de prezentare din partea unui Institut de cercetări istorice științifice recunoscut sau din partea unei persoane calificate în domeniul cercetărilor istorice, de exemplu, a unui profesor titular de catedră universitară”. În fine, pe lângă cerere, este necesar să se prezinte certificatul ultimului titlu academic dobândit.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția de Moldova), SPORT citeste mai mult
Parteneri
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All Stars. A făcut-o intenționat!
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul e unul uriaș
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă ocup eu”
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și față de prost câteodată”
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...