Home » Exclusiv » Ce ascund documentele secrete ale Vaticanului despre anul 2021

Ce ascund documentele secrete ale Vaticanului despre anul 2021

De: Cristian Blanuta 02/01/2021 | 23:28

Care ar fi cele mai misterioase locuri din lume? Pentru cine nu știe, o mare parte din ele se găsesc în arhivele secrete ale Vaticanului! Câteva dintre cele mai importante documente din istoria Europei aflate acolo sunt accesibile numai unui grup select de oameni. Nici chiar Papa nu ar avea acces deplin la întreaga arhivă. CANCAN.RO vă prezintă informații surprinzătoare referitoare la documentele pe care Vaticanul nu le prezintă opiniei publice.

În Arhivele Vaticanului, secretele sunt extrem de bine păzite. Nimeni nu-și poate imagina că ar putea intra, fără aprobare, într-un astfel de loc misterios și sacru, acolo unde istoria întreagă a omenirii este așezată pe rafturi, la o temperatură constantă, menținută artificial. Cărți extraordinare, documente cu o vechime impresionantă, artefacte care ți-ar putea tăia respirația.

Mari adevăruri nedezvăluite până acum

Răspunsuri la întrebări puse de veacuri, revelații la care, din nefericire, nu au acces decât ”inițiații”. Totuși, există informații referitoare la unele documente pe care Vaticanul le-ar deține. Și ar fi vorba despre anul 2021, unul al deciziilor cu repercusiuni la nivel global. Documentele vizează oameni politici importanți ai lumii, lideri incontestabili, oameni de afaceri. (CITEȘTE ȘI: PROFEȚIILE PĂRINTELUI ARSENIE BOCA PENTRU NOUL AN)

Nici Papa Francisc nu ar avea acces la toate secretele din Arhivele Vaticanului

Arhivele Vaticanului conțin unele dintre cele mai importante documente secrete, care ar putea chiar să modifice istoria și, mai ales, destinul omenirii. Este vorba despre mari adevăruri ascunse, iar acestea, dacă ar fi descoperite, ar schimba radical ideea despre viaţă. Surse neoficiale susţin că documentele din arhivele Vaticanului descriu cu lux de amănunte locurile unde au fost ascunse artefacte legate de  istorie, dar şi de implicarea extratereştrilor în evoluţia umană.

Cine are acces la arhivele Vaticanului

Fiind unul dintre cele mai bine păzite locuri din lume, în Arhivele Vaticanului doar patru oameni ar avea acces la aceste documente: Bibliotecarul, doi Arhiviști Emeriți și Șeful Arhivelor Secrete ale Vaticanului. Toţi ceilalţi, inclusiv înalții reprezentanţi ai Sfântului Scaun, atunci când doresc să citească un anumit document din arhivele secrete, trebuie să facă o cerere în acest sens, aștepând apoi aprobarea. De-a lungul timpului, foarte mulți cercetători și jurnaliști au dorit să intre în Arhivele Vaticanului, dar zeci de mii de cereri au rămas, pentru totdeauna, respinse. Numai câțiva ”privilegiați” au putut să pășească în ”zona interzisă” a arhivelor.

Secretul legat de Hitler

Arhivele secrete despre Papa Pius al XII-lea vor fi în curând făcute publice la Vatican. Doar că va fi nevoie de mulți ani pentru a parcurge toate manuscrisele. “Bisericii nu îi este teamă de istorie”, a spus actualul Pontif, care, prin decizia sa de a deschide arhivele, încearcă să pună capăt unor decenii de dispută privind rolul celui care a fost Papă în perioada celui de Al Doilea Război Mondial.

Papa Pius al XII-lea, unul dintre cei mai controversați Sfinți Părinți

Supranumit uneori “Papa lui Hitler”, Pius al XII-lea a fost acuzat că a tolerat ascensiunea nazismului în Germania și că nu a făcut destul pentru protejarea evreilor în timpul Holocaustului. Arhivele Vaticanului referitoare la perioada Holocaustului vor fi puse la dispoziția cercetătorilor autorizați.

Ele cuprind perioada pontificatului Papei Pius al XII-lea, care a durat din 1939 până în 1958. Peste 150 de istorici și analiști s-au înscris pe listele speciale pentru a le putea studia. (NU RATA: CE PREVIZIUNI ÎNFRICOȘĂTOARE A FĂCUT NOSTRADAMUS PENTRU 2021. FOAMETE, FURTUNI SOLARE, ASTEROIZI, CUTREMURE ȘI CIPURI ÎN CREIER)

Pius al XII-lea ar fi acționat “din spatele scenei”

Documente cu privire la relația dintre Sfântul Scaun și regimul nazist, raportul Papei cu regimul fascist sau situația de atunci a evreilor, sunt doar câteva din temele asupra cărora mult așteptatele documente ar putea face lumină. Papa Francisc a spus că moștenirea înaintașului a fost tratată cu “destule prejudecăți și exagerare”. Drept urmare, poziția oficială a Vaticanului este că Pius al XII-lea a acționat «din spatele scenei», încercând să-i protejeze pe evrei.

În schimb, reprezentanții acestor comunități îl acuză pe Papa Pius al XII-lea că în timpul Holocaustului nu a acționat în niciun fel pentru a le salva viețile predecesorilor.

Lisa Palmieri Billing, reprezentanta unei comunități evreiești: „Există un milion de documente și va fi nevoie de mult timp pentru a afla ceva, dacă acest lucru va fi posibil. Pentru că știm că Papa Pius al XII-lea nu a scris despre toate lucrurile, despre anumite lucruri. Știm că mănăstirile, bisericile și mulți alții, nu toți, au ajutat să salveze vieți evreiești, dar principala preocupare a Vaticanului la acea vreme, cred, și așa mi s-a spus, a fost să câștige războiul împotriva naziștilor, dar în primul rând să împiedice comunismul să câștige.”

Documentația pusă la dispoziția cercetătorilor este foarte vastă: cuprinde aproape 16.000.000 de file, peste 15.000 de plicuri și 2.500 de fascicole, dintre care o parte sunt digitalizate. Toate au fost inventariate minuțios timp de 13 ani.

Accesul la ”Arhivele Vaticanului” este permis doar „inițiaților”

Cum poți avea acces la Arhivele Vaticanului

Potrivit site-ului vatican.va, accesul la Arhiva Secretă Vaticană este ”gratuit și deschis cercetătorilor calificați care sunt interesați să facă aprofundări cu caracter științific. Doritorii trebuie să fie posesori ai unei diplome de specializare (de cinci ani) sau ai altor diplome universitare echivalente (pentru ecleziastici, licența sau doctoratul)”. Se completează o cerere adresată prefectului Arhivei, arătând motivațiile cercetării. (VEZI AICI: HOROSCOP LUNAR. PREVIZIUNI PENTRU LUNA IANUARIE 2021)

Totodată, cererea trebuie să fie însoțită de o ”scrisoare de prezentare din partea unui Institut de cercetări istorice științifice recunoscut sau din partea unei persoane calificate în domeniul cercetărilor istorice, de exemplu, a unui profesor titular de catedră universitară”. În fine, pe lângă cerere, este necesar să se prezinte certificatul ultimului titlu academic dobândit.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Parteneri
Adevărul despre MIRELA VAIDA. Foarte puțini români știu acest detaliu despre ea
Adevărul despre MIRELA VAIDA. Foarte puțini români știu acest detaliu despre ea
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era blondă și avea un trup perfect
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
Scandal MONSTRU în familia Vlăduţei Lupău. Bătaie ca-n filmele de acţiune în centrul Clujului
Scandal MONSTRU în familia Vlăduţei Lupău. Bătaie ca-n filmele de acţiune în centrul Clujului
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
Senatoarea AUR, Diana Șoșoacă a fost otrăvită. Cine a vrut să-i facă rău
Senatoarea AUR, Diana Șoșoacă a fost otrăvită. Cine a vrut să-i facă rău
EXCLUSIV. Acuzațiile procurorului DNA la adresa lui Gheorghe Dimitrescu, fost consul al României la Bonn, ”suspect” în dosarul ”Vizita lui Liviu Dragnea în SUA”
EXCLUSIV. Acuzațiile procurorului DNA la adresa lui Gheorghe Dimitrescu, fost consul al României la Bonn,...
Cum arată celebrul posterior al lui J.Lo în realitate, fără Photoshop. Vedeta are 51 de ani
Cum arată celebrul posterior al lui J.Lo în realitate, fără Photoshop. Vedeta are 51 de...
Dana Rogoz a decis: își ia fiica și pleacă din România. Ce se va întâmpla cu fiul ei
Dana Rogoz a decis: își ia fiica și pleacă din România. Ce se va întâmpla...
Preotul catolic Francisc Doboș îndeamnă credincioșii să se vaccineze…
Preotul catolic Francisc Doboș îndeamnă credincioșii să se vaccineze…
SUA acuză iar China că minte de îngheață COVID-19
SUA acuză iar China că minte de îngheață COVID-19
Horoscop ora 5: 15 ianuarie 2021. Cifra destinului este 3, îndrăznește să ceri ce vrei de la viață!
Horoscop ora 5: 15 ianuarie 2021. Cifra destinului este 3, îndrăznește să ceri ce vrei...
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
O femeie din Iași se simțea rău și s-a dus la medic. Medicul a încremenit când a văzut radiografia: Dumnezeule, e de 30 de ani acolo!
O femeie din Iași se simțea rău și s-a dus la medic. Medicul a încremenit...
Ce îți aduce Anul Nou Chinezesc 2021, schimbări mari pentru 3 zodii
Ce îți aduce Anul Nou Chinezesc 2021, schimbări mari pentru 3 zodii
Vladimir Putin este în stare de ȘOC! Cel mai mare coșmar al președintelui rus
Vladimir Putin este în stare de ȘOC! Cel mai mare coșmar al președintelui rus
Doliu mare în familia Rothschild. S-a stins în floarea vârstei!
Doliu mare în familia Rothschild. S-a stins în floarea vârstei!
Cine a încercat s-o otrăvească pe Șoșoacă! Senatoarea AUR, de urgență pe mâinile medicilor
Cine a încercat s-o otrăvească pe Șoșoacă! Senatoarea AUR, de urgență pe mâinile medicilor
OMS, anunț de ultimă oră despre pașaportul de vaccinare. Ce se întâmplă, de fapt, cu ele
OMS, anunț de ultimă oră despre pașaportul de vaccinare. Ce se întâmplă, de fapt, cu...
Ce conţineau documentele furate de la Agenţia Europeană a Medicamentului? Informaţii despre vaccinul Pfizer/ BioNTech
Ce conţineau documentele furate de la Agenţia Europeană a Medicamentului? Informaţii despre vaccinul Pfizer/ BioNTech
EXCLUSIV Amanda Regina Nopții și-a pus SILICOANE
EXCLUSIV Amanda Regina Nopții și-a pus SILICOANE
Bucurie uriașă pentru Ilinca Vandici! Azi a avut loc botezul bebelușului surorii celebrei prezentatoare TV. Imagini exclusive
Bucurie uriașă pentru Ilinca Vandici! Azi a avut loc botezul bebelușului surorii celebrei prezentatoare TV....
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a făcut ceva care a șocat telespectatorii
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
FOTO. Imagini incendiare cu Laurette! Cele mai senzuale apariții ale mulatrei care a făcut ravagii între bărbați
FOTO. Imagini incendiare cu Laurette! Cele mai senzuale apariții ale mulatrei care a făcut ravagii...
Relația la care nu se aștepta nimeni! Mayweather se iubește cu o stripperiță din propriul club! Părinții ei nu sunt de acord
Relația la care nu se aștepta nimeni! Mayweather se iubește cu o stripperiță din propriul...
Anna Lesko, incendiară în bucătărie: S-a filmat în timp ce gătea ouă! Detaliul care le-a atras atenția fanilor: Ți se vede ...
Anna Lesko, incendiară în bucătărie: S-a filmat în timp ce gătea ouă! Detaliul care le-a...
Carantină începând de sâmbătă dimineața! Măsura a fost anunțată de autorități
Carantină începând de sâmbătă dimineața! Măsura a fost anunțată de autorități
Revoluţie pe piaţa muncii: Este pentru prima dată când salariaţii primesc bani în plus. Ce trebuie să ştie toţi angajaţii din România
Revoluţie pe piaţa muncii: Este pentru prima dată când salariaţii primesc bani în plus. Ce...
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100 de dolari pentru o singură sesiune şi este o idee care funcţionează oriunde
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100...
Culiță, desemnat cel mai frumos bărbat din istoria Survivor! Incredibil cine e considerată cea mai frumoasă femeie
Culiță, desemnat cel mai frumos bărbat din istoria Survivor! Incredibil cine e considerată cea mai...
BOMBĂ în showbiz! Pepe are deja o nouă iubită!? ”Visul meu s-a împlinit”
BOMBĂ în showbiz! Pepe are deja o nouă iubită!? ”Visul meu s-a împlinit”
Soția lui Rică Răducanu, în stare gravă la ATI! E intubată. Fostul portar e disperat
Soția lui Rică Răducanu, în stare gravă la ATI! E intubată. Fostul portar e disperat
Mulți șoferi au scăpat de RADAR mulțumită acestei piese. Toate mașinile o au, din fabrică
Mulți șoferi au scăpat de RADAR mulțumită acestei piese. Toate mașinile o au, din fabrică
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită: Nu vei putea...
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Noul trend în “presa independentă” din Iaşi: articole care nu se adresează cititorilor (II)
Noul trend în “presa independentă” din Iaşi: articole care nu se adresează cititorilor (II)
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști se află aici
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...