Ce au decis autorii triplului asasinat din Călărași. “Nu mai pot dormi, spun că văd în fața ochilor numai…” La cine vor să apeleze pentru a scăpa de calvar

Autor: Răzvan Scarlat
Publicat: 06/12/2018 | 10:41

Dan Alexandru și Valentin Bivolaru sunt arestați preventiv din 13 noiembrie, după ce au recunoscut că i-au omorât pe Vasilia Popescu și pe părinții acesteia. De când sunt încarcerați, cei doi adolescenți au început să conștientizeze gravitatea faptelor pe care le-au comis și sunt decis să se spovedească unui preot.

„A început să le pară rău. Nu pot dormi, spun că văd în faţa ochilor numai imagini cu victimele. Cel mai afectat e Dani. Are în minte numai scena când a ucis-o pe mama care l-a crescut”, ne-au spus surse judiciare. Recent, Dan și Valentin au cerut să vină în arest un preot cu care să vorbească. „Vor să vină un preot, să se spovedească, mai ales că suntem în postul Crăciunului. Şi-au dat seama de ceea ce au făcut. Abia acum conştientizează”, au precizat surse pentru libertatea.ro.

Cei doi au fost supuși unei expertize psihiatrice, care a scos în evidență faptul că au avut discernământ când au comis crimele. Triplul asasinat a avut loc în noaptea de 11 spre 12 noiembrie, după ce adolescenții au consumat alcool.

După ce au comis crimele, tinerii au plecat cu mașina familiei Popescu. Au luat din casă un inel, o brățară din aur și 50 de lei. Cristian Ene, un prieten al adolescenților, a fost martor și a anunțat ce s-a întâmplat. Acesta din urmă s-a întors, deja, la orfelinat.

Poliţiştii din Călăraşi au mers la centrul de plasament pentru a vorbi cu ceilalţi copii, care se temeau că tânărul, martor la crime, le-ar putea face rău. „Au stat de vorbă cu ei, le-au explicat cum stă situaţia, iar acum lucrurile s-au calmat”, au mai declarat surse judiciare.

Dan Alexandru (17 ani), care stătea în orfelinatul din Perișoru, și Valentin Bivolaru au recunoscut că i-au omorât pe Vasilia Popescu (58 ani) și pe părinții acesteia, de 80 și 82 de ani.