Acasă » Știri » Ce avioane vor zbura la BIAS 2018

Ce avioane vor zbura la BIAS 2018

De: Angie Voicu 26/07/2018 | 11:15
Ce avioane vor zbura la BIAS 2018
Avioane BIAS 2018: Turkish Stars evoluează cu opt aeronave supersonice

BIAS 2018 le promite spectatorilor avioane ale forțelor aeriene din mai multe țări. Cea de-a 10-a ediție a show-ului aeronautic are loc sâmbătă, pe 28 iulie, la ora 10.00, pe Aeroportul Internațional București Băneasa-Aurel Vlaicu și Romaero. 

La BIAS 2018 vor participa avioane ce aparțin forțelor aeriene din România, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Grecia, Italia, Polonia, Turcia, Spania, Ungaria și  Cehia. Spectacolul aerian la BIAS 2018 este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of Romania, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings. (Citește și programul complet al Bucharest International Air Show)

Spectatorii vor putea urmări în evoluții aeronave supersonice F 16 Fighting Falcon, Saab Jas 39 Gripen, F 15 Eagle și Eurofighter Typhoon. Printre avioanele expuse pentru public pe Aeroportul Băneasa, va fi și aeronava Boeing E-3A Sentry AWACS, aflată sub comanda NATO.BIAS 2018 avioane. Ce vor vedea spectatorii

Avioane BIAS 2018: F-15 Eagle
Foto: wikipedia.rog

Flying Bulls revin la Bucureşti cu o surpriză la înălţime, așa cum și-au obișnuit spectatorii români în fiecare an. Hawks of Romania vor evolua cinci avioane Extra 500. White Wings este formația cu două planoare. Spectatorii vor asista și la evolutii inedite de acrobatie individuală, realizate cu aeronave Zlin 50, Extra 300 și IAR 35.

US AIR FORCE revine la BIAS  2018 cu aeronave impunătoare F15. F-15 Eagle, produs de McDonnell Douglas, este un avion bimotor cu postcombustie, capabil de zbor de noapte, pe toate condițiile meteo, destinat penetrării spațiului aerian inamic, obținerii și menținerii superiorității aeriane. Acesta a fost proiectat pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite și a zburat pentru prima dată în iulie 1972. Este una dintre cele mai reprezentative aeronave ale erei moderne. Datorită performanțelor încă neegalate, F-15 rămâne în serviciu activ, urmând să fie retras cel mai devreme în 2020.

BIAS 2018 avioane. Forțele aeriene ale Greciei

Avioane Bias 2018. Mirage 2000
Foto: wikipedia.org

Unul dintre avioanele pe care spectatorii le vor vedea la BIAS 2018 este Mirage 2000, cu care vor participa Forțele Aeriene ale Greciei. Acesta este un avion de vânătoare francez, destinat misiunilor de luptă aeriană, atac la sol, recunoaștere, potrivit site-ului oficial al BIAS 2018. Aeronava a fost produspde Dassault Aviation, Mirage 2000 a fost proiectat, la sfârșitul anilor 1970, ca un avion ușor pentru Forțele Aeriene Franceze, fiind bazat pe modelul Mirage III.

„Stăpâni, mereu, peste înălțimi” este deviza Forțelor Aeriene ale Greciei, vulturul din emblemă inspirându-le zborul.

BIAS 2018 avioane.  Forțele Aeriene ale Cehiei și ale Ungariei

Avioane BIAS 2018. JAS 39 Gripen
Foto: wikipedia.org

BIAS 2018 avioane. Forțele Aeriene ale Cehiei și Forțele Aeriene ale Ungariei vor fi prezente la BIAS 2018 cu același tip de aeronavă: JAS 39 Gripen, care este un avion multirol cu greutate redusă, monomotor, fabricat de compania aeronautică SAAB din Suedia. Această aeronavă este dotată cu aripă delta, ampenaj tip rață (denumit și canard) și are un design care conferă stabilitate relaxată și un sistem electronic de control automat (fly-by-wire).

La BIAS 2018 vom vedea și elicopterul Kamov Ka-26

Kamov Ka-26
Foto: wikipedia.org

Valer Novac este cunoscut drept „tăticul elicopterelor” din România, transformând Ka-26 utilitar într-un elicopter de acrobaţie şi demonstrând de ce este una din marile vedete ale manifestărilor aviatice. Valer Novac zboară la firul ierbii, întoarce în grabă la 180 de grade, cu o precizie spectaculoasă, aterizând aparate masive, de zeci de milioane de euro pe suprafeţe de câteva zeci de metri pătraţi, aparent imposibil de practicat când vine vorba de aviaţie.

Avioane BIAS 2018. TAROM vine cu un Boeing 737

Avioane BIAS 2018: BOEING 737
Foto: Digi24

Unul dintre momentele speciale la BIAS 2018 este prezența companiei aeriene TAROM. Individual sau însoțită de avioane militare F16, aeronava Boeing 737 este pilotată de comandantul și pilotul instructor Adrian Preda, care îi uluiește pe spectatori cu abilitățile sale la fiecare ediție. El reușește să strunească un Boeing 737 ca pe un avion de acrobație.

Avioane BIAS 2018. Turkish stars zboară cu opt aeronave supersonice

Avioane BIAS 2018: Turkish Stars evoluează cu opt aeronave supersonice

La capitolul avioane, Turkish Stars sunt printre vedetele de la BIAS 2018. Ceea ce-i face deosebiți pe cei de la Turkish Stars este faptul că sunt singura formație de acrobație ce zboară cu opt avioane supersonice. În 2001, turcii au înregistrat un record mondial, evoluând în faţa unui public de un milion de spectatori. Avioanele de luptă NF-5 sunt preferate de Turkish Stars datorită sistemelor electronice de bord, dar și performanțelor tehnice, acestea având un design potrivit zborurilor supersonice, fiind capabile să atingă o viteză maximă de 1315 km/oră.

Iacării acrobați nu vor lipsi de la BIAS 2018

Ioan Postolache, pilot instructor de zbor, Dan Ştefănescu, pilot comandant pe Boeing 737 în cadrul companiei Tarom, şi Dan Conderman, pilot instructor Boeing 737 la compania Blue Air, sunt traducerea terestră pentru nebunia de deasupra norilor care se numește Iacării Acrobaţi.

Polonia – Polish Air Force Team ISKRY

Avioane BIAS 2018: ZL TS-11 Iskra
Foto: wikipedia.rog

“Iskry” (“Scântei”) este numele pe care l-a primit, în 1989, echipa de acrobații a Forțelor Aeriene ale Poloniei. Aceasta este formată din șapte aeronave TS-11 Iskra și i se mai spune “Bialo-Czerwone Iskry” (Scânteile Alb-Roșii). PZL TS-11 Iskra este principala aeronavă a Armatei Poloneze, cea mai veche și cea mai fiabilă.

Avioane BIAS 2018. Italia vine cu Eurofighter Typhoon

Avioane BIAS 2018: Eurofighter Typhoon
Foto: Wikipedia.org

Unul dintre avioanele pe care le vom vedea la BIAS 2018 este Eurofighter Typhoon. A fost proiectat și construit de trei companii partenere distincte (Alenia Aeronautica, BAE Systems și EADS). Eurofighter Typhoon este un avion multi-rol de vânătoare cu motor dublu. Proiectul este gestionat de către NETMA (NATO Eurofighter and Tornado Management Agency), care a început, încă din 1979, studiile pentru ceea ce avea să devină Eurofighter Typhoon.

Primul contract de producție a fost semnat la 30 ianuarie 1998 între Eurofighter GmbH, Eurojet și NETMA, Italia fiind unul dintre principalii achizitori, cu un număr de 121 de aeronave. Flota italiană de aeronave Typhoon a dobândit rapid experiență prin misiunile de apărare aeriană în care acestea au fost implicate, desfășurate în cadrul operațiunilor reale sau al exercițiilor multinaționale.

NATO- AWACS

Avioane BIAS 2018: Airborne Warning and Control System
Foto: wikipedia.org

Aeronavele AWACS (Airborne Warning and Control System) se află sub comanda NATO și fac parte din sistemul Alianței Nord Atlantice de avertizare timpurie. Aeronavele AWACS implică personal multinațional, între care se află și militari români. Acestea vor putea fi admirate la BIAS 2018. Spania vine cu un F18, iar Germania aduce Eurofighter Typhoon și Tornado.

Jurgis Kairys, nelipsit de la BIAS

Pilotul lituanian are 66 de ani

Jurgis Kairys, legenda a acrobaţiilor aeriene, nu a lipsit de la nicio ediție BIAS!  Va veni la acest show aerian pentru a zecea oară și îi va încânta pe spectatori cu manevrele acrobatice născocite de el, pe care, azi, puţini piloţi se încumetă să le execute.

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Românca din Pașcani, FILMARE VIRALĂ! Cum apare cu iubitul celebru, după ce a rămas gravidă
Românca din Pașcani, FILMARE VIRALĂ! Cum apare cu iubitul celebru, după ce a rămas gravidă
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani. Prima soție a avut 17 ani
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani....
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Câte zile e valabilă amiabila?
Câte zile e valabilă amiabila?
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din pat”. Cum l-a afectat pe artist procedura secretă și când a avut loc, de fapt, separarea celor doi
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din...
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Țara în care aplicația TikTok riscă să fie interzisă în termen de un an
Țara în care aplicația TikTok riscă să fie interzisă în termen de un an
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Clătite de post. Cea mai gustoasă rețetă
Clătite de post. Cea mai gustoasă rețetă
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie:
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
Cum reușește Elena Gheorghe să aibă o siluetă de invidiat. La ce renunță artista
Cum reușește Elena Gheorghe să aibă o siluetă de invidiat. La ce renunță artista
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai...
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice