Ce decizie a luat familia lui Michael Schumacher. Deși pilotul nu și-a revenit nici acum, rudele au… “Este ca o ușurare!”

Publicat: 16/03/2018 | 12:02

Șansele ca Michael Schumacher să-și revină complet sunt foarte mici. Motiv pentru care familia fostului pilot de Formula 1 este la pământ. Chiar și aceste condiții, rudele au hotărât să expună colecția impresionată de mașini a ex-campionului mondial la salonul Motorworld din Koln, din vară.

Colecția va include 20 de mașini. De la primul său kart la mașinile cu care a concurat în Formula Ford sau cu care s-a impus în Formula 1.

„Este ca şi cum am avea un Mare Premiu al amintirilor dacă oamenii ar trebui să experimenteze o istorie a automobilelor. Este ca o uşurare pentru familie, pentru că mereu trebuie privit omul Michael Schumacher, nu persoana care este acum bolnavă”, a declarat Sabine Kehm, managerul lui Michael Schumacher.

Michael Schumacher, în vârstă de 48 de ani, s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013, în staţiunea Meribel din Alpii francezi. Germanul purta cască de protecţie, cu cameră video montată în plus şi s-a lovit cu capul de piatră puţin în afara pistei marcate. Casca s-a rupt în două din cauza impactului. Viaţa pilotului german a fost pusă în pericol, chiar dacă în momentul în care medicii au ajuns la el, Schumacher era conştient. A fost transportat de urgenţă la Grenoble University Hospital Center şi multe luni a stat în comă.

Michael Schumacher a debutat în Formula 1 la 22 de ani

După ce s-a trezit din comă, el a fost luat în îngrijire de specialişti în neurologie. În prezent se află la locuinţa sa din Elveţia. Familia lui Schumacher a oferit în ultimii ani foarte puţine informaţii prinvind starea de sănătate a fostului pilot, anunță digisport.ro.

Michael Schumacher s-a născut pe data de 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit. Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum.

Citește și...