Ce măsură vor lua judecătorii, după fuga lui Mazăre în Madagascar: au fost sesizaţi că…

Publicat: 02/01/2018 | 16:22
Ce măsură vor lua judecătorii, după fuga lui Mazăre în Madagascar: au fost sesizaţi că…

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar putea decide, începând de miercuri, dacă dispun arestarea în lipsă a lui Radu Mazăre.

Instanţa va stabili dacă va analiza situaţia fostului edil înainte de 23 ianuarie, precizează Mediafax.

Magistraţii de la instanţa supremă au fost sesizaţi de organele de poliţie cu privire la plecarea lui Radu Mazăre din ţară. Ei vor stabili, după terminarea zilelor libere prilejuite de trecerea în noul an, dacă vor dispune arestarea în lipsă a lui Mazăre.

Mai exact, judecătorii vor decide dacă iau în discuţie situaţia fostului edil înainte de primul termen din dosarul în care Mazăre avea instituit controlul judiciar. Acesta este fixat pentru data de 23 ianuarie.

Aflat sub control judiciar, Radu Mazăre NU s-a prezentat sâmbătă la Poliţie. A dat în schimb un telefon prin care a informat autorităţile că este în Madagascar, unde a cerut azil politic. Poliţiştii au sesizat de urgenţă Înalta Curte de Casaţie, iar magistraţii ar putea emite în zilele următoare un mandat internaţional de arestare. Cu o precizare: România nu are acord de extrădare cu Republica Madagascar.

Surse neoficiale spun că fostul primar Radu Mare ar fi plecat din România de Crăciun. Pe de altă parte, după cum arată şi comunicatul dat de autorităţi, NU avea interdicţie să iasă din ţară.

Citește și...