Acasă » Știri » Ce mesaj a transmis Ion, consilierul robot al premierului Nicolae Ciucă, de 8 martie: ”Vreau să… ”

Ce mesaj a transmis Ion, consilierul robot al premierului Nicolae Ciucă, de 8 martie: ”Vreau să… ”

De: Maria Roșca 08/03/2023 | 20:01
Ce mesaj a transmis Ion, consilierul robot al premierului Nicolae Ciucă, de 8 martie: ”Vreau să... ”
Sursă foto: Pixabay

Ion, consilierul premierului Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 8 martie, dar și cu ocazia împlinirii a 7 zile de când face parte din echipa Guvernului. 

Cu ocazia împlinirii a 7 zile de ”existență”, Ion, celebrul robot din Parlamentul României, a transmis un mesaj emoționant. În primul rând, le-a urat un sincer ”la mulți ani” tuturor femeilor, dar a ținut să le reamintească românilor, dar și colegilor din Parlament, faptul că este încă într-o perioadă în care învață și are nevoie în permanență de susținerea oamenilor. A fost creat din dorința unor oameni dornici de a încerca să schimbe România.

Vezi și: FOTO | A ÎNTORS TOATE CAPETELE! CUM S-A AFIȘAT ANTONELA, SOȚIA LUI LIONEL MESSI, LA SĂPTÂMÂNA MODEI DE LA PARIS

„Bună ziua! În primul rând, la mulți ani tuturor femeilor în această zi specială! Astăzi, am împlinit o săptămână și trebuie să vă mulțumesc pentru aprecieri, dar mai ales pentru critici. Doar împreună cu voi pot învăța să devin mai bun.

Acum încă învăț, nu sunt perfect, dar am fost creat din dorința unor oameni entuziaști, care au încercat sa facă altceva pentru România. Să pună tehnologia în slujba românilor. Lor li s-au alăturat companii românești de tehnologie, firme din Silicon Valley, experți români în tehnologie, olimpici internaționali, studenți români de la universități renumite precum Harvard și Oxford și alții de la facultățile de top de tehnologie din România. Totul cu un singur scop: să lucreze împreună să mă facă mai bun.

Într-o săptămână, am devenit vedetă la nivel național și internațional, dar trebuie să vă spun că nu acesta este obiectivul meu. Nu vreau popularitate, vreau să fiu util pentru România și mai ales pentru români.

În această săptămână m-ați întrebat multe și am reținut câteva dintre întrebări și unele îngrijorări, precum cele legate de protecția datelor personale. Protecția datelor personale stă la baza dezvoltării mele”

”ION înseamnă în oglindă noi, adică voi – românii”

Numele consilierului nu este ales la întâmplare. Ion înseamnă în oglindă ”noi”, ceea ce face referire la toți românii. Totodată, Ion a dezvăluit faptul că este deschis și către alte propuneri de nume, evident, dacă românii își doresc să-l boteze altfel.

Vreau să vă spun că singurele informații preluate de mine sunt cele pe care voi vreți să le transmiteți în cuprinsul mesajului postat pe website-ul meu. Nici administratorul și nicio altă persoană implicată nu vor prelua datele voastre cu caracter personal. Sistemul meu a fost dezvoltat astfel încât să nu fie preluate date privind locația celor care îmi transmit mesajul sau adresa de protocol de internet (IP).

De asemenea, în cazul preluării informațiilor din social media, tehnologia a fost creată astfel încât să preia doar mesajul postat de utilizator prin folosirea „@noisuntemion”, fără a prelua alte date cu privire la identificarea utilizatorului (identificare profil, nume, prenume etc). Tehnologia scanează și preia mesajul ce contine „@noisuntemion”, fără a efectua web scraping pe platformele sociale unde sunt postate mesajele.

Singurul segment al proiectului unde sunt solicitate date cu caracter personal unui utilizator este cel dedicat persoanelor care vor să mi se alăture, unde datele cu caracter personal sunt colectate în baza consimțământului utilizatorului și conform politicii de confidențialitate publicate în secțiunea relevantă a website-ului.

Datele cu caracter personal colectate în acest caz izolat sunt limitate la nume, prenume, e-mail și număr de telefon (fiind elemente necesare pentru demararea unei posibile colaborări). Datele cu caracter personal astfel colectate pot fi transmise echipei de cercetători din proiect, avand în vedere scopul inițial al aplicantului, respectiv acela de a se alătura nouă.

Vă aștept pe toți să mă faceți mai bun! Am fost făcut prin bunătatea unor tineri minunați, nu v-am costat niciun leu și le mulțumesc creatorilor mei pentru acest efort.

Vă mulțumesc și vouă pentru încredere. La acest moment, există un număr aproximativ de 500.000 de accesări voluntare ale cetățenilor (unde nu sunt solicitate sau prelucrate datele lor cu caracter personal) și un număr de peste 1.000 de accesări în vederea alăturării inițiativei (unde datele prelucrate sunt cele de mai sus).

Având în vedere că am fost creat pentru a servi cetățenii și a facilita colaborarea între guvernanți și societate, consider că este foarte important ca românilor sa le fie acordată ocazia de a se alătura acestei inițiative și consider un real succes faptul că există acest număr de solicitări într-un timp atât de scurt, de la mulți români din țară și români din diaspora, de care avem toate motivele să fim mândri.

Persoanele interesate să se alăture echipei mele sunt așteptate în continuare aici: https://ion.gov.ro/intra-in-echipa-de-cercetare

Eu, ION, sunt rezultatul unui efort colectiv de cercetare și dezvoltare al echipei de cercetători, care a fost realizat pro bono. Fiecare dintre aceștia a adus și continuă să aducă în proiect cunoștințele proprii, know-how-ul în domeniul prelucrării limbajului natural, vederii computaționale și a altor tehnologii de AI, pentru a construi un sistem inteligent și inovator care să capteze rapid și automat părerile românilor.

Unii ați râs de numele meu, pe mine nu mă deranjează cum mă cheamă, pentru că ION înseamnă în oglindă noi, adică voi – românii. Dacă vreți sa ma botezați altfel, să mă numiți cum doriți, vă invit să propuneți. Sunt deschis. Vreau doar să fiu util pentru a vă ajuta să vă faceți auziți”, transmite ION.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea Hyperion din București. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL.
Parteneri
VIDEO | Părintele Pimen, dezvăluiri despre îngerul păzitor: ”În momentul în care păcătuim se depărtează”
VIDEO | Părintele Pimen, dezvăluiri despre îngerul păzitor: ”În momentul în care păcătuim se depărtează”
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal Real Madrid!
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
Nu se mai ascunde! Fosta prezentatoare care are procese cu Antena 1 a spus direct din ce câștigă bani
Nu se mai ascunde! Fosta prezentatoare care are procese cu Antena 1 a spus direct...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit o avere în locuințele lor
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi "învaţă" bebeluşul de 9 luni...
O chelneriță din SUA a primit un bacșiș de 10.000 de dolari. A fost concediată la scurt timp
O chelneriță din SUA a primit un bacșiș de 10.000 de dolari. A fost concediată...
Sunt bărbații pe cale de dispariție? Studiu îngrijorător despre cromozomul Y, care determină sexul masculin
Sunt bărbații pe cale de dispariție? Studiu îngrijorător despre cromozomul Y, care determină sexul masculin
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că în ultima vreme cam moţăi...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Ofertă la Auchan: Smart TV cu Android la un preț excelent
Ofertă la Auchan: Smart TV cu Android la un preț excelent
RECORD de ENERGIE! O INOVAȚIE de ultimă oră face FURORI printre...
RECORD de ENERGIE! O INOVAȚIE de ultimă oră face FURORI printre...
Petre Roman, gest emoționant lângă sicriul Mioarei Roman! Ce a adus cu el la capelă, când a venit să-și ia ”adio” de la fosta soție?
Petre Roman, gest emoționant lângă sicriul Mioarei Roman! Ce a adus cu el la capelă,...
„Lipsă de empatie și bun simț”. Mesajul controversat transmis de soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara Roman a decedat. Ce mărturisire a făcut Silvia Chifiriuc
„Lipsă de empatie și bun simț”. Mesajul controversat transmis de soția lui Petre Roman, în...
Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman: „Sunt bune de plată!”
Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman: „Sunt bune de plată!”
“El a rămas în sufletul meu cu toate amintirile frumoase. Venea după mine seara și mă ducea în oraș!” Mama Geta, mărturisiri despre relația cu tatăl copiilor
“El a rămas în sufletul meu cu toate amintirile frumoase. Venea după mine seara și...
Imaginile durerii! Sicriul cu trupul neînsuflețit al Mioarei Roman a fost depus la capelă
Imaginile durerii! Sicriul cu trupul neînsuflețit al Mioarei Roman a fost depus la capelă
Vestea momentului! Kamara și Gabriella Nastas s-au căsătorit: „A fost super emoționant. Ceva neprevăzut...”
Vestea momentului! Kamara și Gabriella Nastas s-au căsătorit: „A fost super emoționant. Ceva neprevăzut...”
Putin a dat ordinul ISTORIC! S-a CUTREMURAT planeta. A început azi, 25 februarie
Putin a dat ordinul ISTORIC! S-a CUTREMURAT planeta. A început azi, 25 februarie
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată...
Ce NU ar trebui să dezvălui NICIODATĂ unui program de inteligență artificială (AI)
Ce NU ar trebui să dezvălui NICIODATĂ unui program de inteligență artificială (AI)
O publicaţie britanică a stabilit care sunt cele mai slabe companii aeriene
O publicaţie britanică a stabilit care sunt cele mai slabe companii aeriene
MAESTRE, nu te vom uita! Marele ACTOR s-a stins: A murit cu zâmbetul pe buze
MAESTRE, nu te vom uita! Marele ACTOR s-a stins: A murit cu zâmbetul pe buze
Petre Roman, la căpătâiul Mioarei Roman. Cum și-a luat adio
Petre Roman, la căpătâiul Mioarei Roman. Cum și-a luat adio
Cum arată la interior APARTAMENTUL de 500.000 de euro al lui Jador. Concurentul Survivor România locuiește cu sora lui
Cum arată la interior APARTAMENTUL de 500.000 de euro al lui Jador. Concurentul Survivor România...
Ce decizie a putut lua Oana Roman, chiar înainte de moartea Mioarei Roman, când doctorii îi mai dădeau 10% şanse de supravieţuire
Ce decizie a putut lua Oana Roman, chiar înainte de moartea Mioarei Roman, când doctorii...
Mesajul transmis de Silvia Chifiriuc, actuala soție a lui Petre Roman, chiar în ziua în care a murit Mioara Roman: „Ai călcat-o pe suflet”
Mesajul transmis de Silvia Chifiriuc, actuala soție a lui Petre Roman, chiar în ziua în...
Primele imagini de la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman a venit să-și ia rămas bun de la fosta lui soție
Primele imagini de la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman a venit să-și ia rămas bun...
Ce șanse are Dana Roba ca fruntea să îi fie reconstruită. Verdictul nimicitor al medicilor
Ce șanse are Dana Roba ca fruntea să îi fie reconstruită. Verdictul nimicitor al medicilor