Ce meserie are, în acte, Bodyguardul lui Dumnezeu. Adevărul despre Mircea Ursu, spaima interlopilor din România

Publicat: 02/02/2020 | 12:50
Ce meserie are, în acte, Bodyguardul lui Dumnezeu. Adevărul despre Mircea Ursu, spaima interlopilor din România

Este supranumit ”Bodyguardul lui Dumnezeu” și considerat ”spaima interlopilor”. Mircea Ursu este un dur, în adevăratul înțeles al cuvântului, provocându-i, fără reținere, pe toți capii lumii interlope.

Dar, spre surprinderea tuturor, luptătorul în cușcă – fost bodyguard al lui Marian Iancu și Puiu Popovici – este, de fapt, învățător și educator acreditat, absolvind Liceul Pedagogic ”Elena Cuza” din București. Chiar Ursu a oferit amănunte legate de meseria și trecutul său într-un interviu realizat de canalul online al Sindicatului Prolex (poliția, ANAF și vama)

”M-am născut la Băile Herculane unde am și făcut școala gimnazială, după care am dat la Liceul Pedagogic din Drobeta Turnu Severin cu profil învățători-educatori. Acolo m-am apucat de lupte greco-romane, la Generala nr 14 din Drobeta Turnu-Severin. Era o sală mică de lupte cu băieți conștiincioși, dornici de rezultate bune în sport. Am avut rezultate bune, după care am fost solicitat de Dinamo, prin contract. După doi ani de liceu m-am transferat București, la Liceul Pedagogic Elena Cuza și eram sportiv de performanță legitimat la Clubul Sportiv Dinamo.

Am început la cadeți, apoi la juniori, am ieșit de trei ori campion național pentru Dinamo iar în ultimul an de juniorat am ieșit campion european, în 2001. Am terminat liceul pedagogic din Drumul Taberei cu media 8,60 iar în momentul de față sunt acreditat ca învățător-educator la clasele 1-4 de gimnaziu. La 21-22 de ani am renunțat la viața de sportiv sub legitimarea clubului Dinamo deoarece luptele greco-romane nu erau așa bine plătite și am trecut în celelalte sporturi de contact: kempo, MMA, K1”, a povestit Mircea Ursu pentru Prolex.