Ce se întâmplă acum în țara care a interzis cuvântul coronavirus

Publicat: 13/07/2020 | 16:42
Ce se întâmplă acum în țara care a interzis cuvântul coronavirus

În plină pandemie, există un stat care a interzis cuvântul coronavirus. Țara a luat, însă, măsuri surprinzătoare.

Deși planeta luptă cu pandemia, un stat se „încăpățânează” să nu admită existența acestei boli pe teritoriul său, deși OMS anunță contrariul.

Autoritățile din Turkmenistan le-au recomandat astăzi locuitorilor să poarte mască împotriva prafului și să respecte o distanță socială, scrie AFP.

Totuși, guvernul spune că țara este ferită de pandemia de coronavirus, deși presa străină scrie despre numeroase cazuri de pneumonie în statul asiatic.

Autoritățile recomandă purtarea măștii de protecție

Săptămâna trecută, o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății s-a aflat în Turkmenistan pentru a evalua reacția autorităților vivazi de Covid-19.

Într-un comunicat publicat luni de agenția de presă publică, Ministerul Sănătăţii  a făcut apel la populaţie să poarte măşti din cauza „concentrărilor puternice de praf” din aer, scrie Digi 24. Astfel, autoritățile prezintă poluarea drept cauză pentru măsuri de protecție și continuă să nu „sufle o vorbă” despre coronavirus.

„Se recomandă cu fermitate ca toată lumea să folosească un echipament de protecţie individuală pentru a proteja căile respiratorii superioare”, a transmis ministerul.

Deși le-au recomandat cetățenilor să respecte o distanță socială de un metru, autoritățile nu au explicat care este motivul.

Mai mult decât atât, șoferii turkmeni de autobuz şi taxi sunt obligaţi încă de săptămâna trecută să poarte mască în timpul serviciului.

În ultimele luni, mii de persoane au luat parte în Turkmenistan la mari adunări publice, fără a purta mască sau mănuşi. În iunie, OMS a recomandat purtatul măştii în transportul public şi în alte locuri unde este imposibil să se respecte distanţarea socială.

La finalul lunii martie, autoritățile din Turkmenistan au interzis cuvântul „coronavirus”, în încercarea de a bloca toate informațiile despre pandemie.

Foto: pixabay.com