Ce se întâmplă cu ora de religie din şcoli! Toţi elevii trebuie să ştie asta!

Publicat: 11/01/2019 | 12:04

Ora de religie este una dintre cele mai controversate materii de-a lungul timpului. Unii părinți și-au dorit ca cei mici să nu mai participe la această clasă, astfel că ministrul Educaţiei a decis să facă o nouă precizare.

Toţi elevii trebuie să afle că ora de religie nu va fi scoasă din programa şcoalară, iar ministrul Educaţiei a precizat că ora de religie îi ajută pe elevi să-şi dezvolte principiile morale.

 “Cred că ora de religie trebuie să se centreze pe principiile morale pe care orice om trebuie să le aibă. Sunt atât de multe pilde, atât de frumoase, din care copiii învaţă că trebuie să-l tolerezi pe celălalt, că trebuie să fii bun, că trebuie să fii generos, că nu trebuie să-l ucizi pe cel de lângă tine ca ţie să-ţi fie bine, cum se întâmplă de foarte multe ori astăzi. Toate acestea ţin de ora de religie. Eu asta le cer profesorilor de la religie: să-i înarmeze pe aceşti copii cu aceste valori morale“, a spus ministrul Educației, potrivit HotNews.

Profesor de Religie din Sibiu, filmat în timp ce se masturba în faţa elevilor

Acuzaţii extrem de grave la un liceu din localitatea sibiană Copşa Mică. Un profesor de Religie, care este şi preot, a fost acuzat de părinţii unei eleve că s-a masturbat la şcoală, chiar în timpul unei ore. Eleva susţine că l-a filmat chiar în momentul în care făcea gesturile obscene. Mama fetei este decisă să depună plângere la Poliţie şi spune că este decisă să nu îşi mai lase fata la şcoală până când nu va pleca acel profesor,

„Copila a avut ore cu domnul profesor. Ea a fost la ore, nu a fost atentă la ce s-a întâmplat. O colegă a filmat şi când au ieşit în pauză, a trimis la câteva colege filmarea. Eu i-am controlat telefonul şi am văzut filmarea. Sunt pregătită să pun o plângere. Am fost sunată de doamna dirigintă şi a zis să lăsăm aşa şi să nu spunem nimic”, a declarat mama unei eleve, la Antena 3.

Citește și...