Ce spun ziariștii străini despre românii din diaspora care nu au apucat să voteze

Publicat: 27/05/2019 | 11:27
Ce spun ziariștii străini despre românii din diaspora care nu au apucat să voteze

Presa din străinătate a relatat pe larg problema românilor din diaspora care au ptrecut ore în șir la cozi, fără a reuși să voteze. 

Deși au mers la secțiile de votare din principalele orașe din Europa de la primele ore ale dimineții, mulți români din Diaspora nu au apucat să voteze pe 26 mai.

BBC a relatat, ieri: „Românii care trăiesc în străinătate se confruntă cu cozi lungi la secțiile de votare din Europa. Poliția din West Midlands a declarat că au fost chemați la o secție de votare din Birmingham, Anglia, din cauza numărului prea mare de oameni. Televiziunea de stat a țării a informat că există o cerere de prelungire a programului de vot în străinătate, care a fost respinsă de autorități”.

De cealaltă parte, Euronews a relatat că românii au protestat în Olanda, Belgia și Londra după ce nu au reușit să-și exercite dreptul la vot.

În unele cazuri, a fost nevoie de intervenția poliției „Poliția a fost chemată în timp ce mulțimea striga ”Vrem să votăm’ și ‘Hoții’. Duminică, votul dublu a fost primul mare test de popularitate pentru partidul de guvernământ PSD, a cărui revizuire a sistemului judiciar a atras critici puternice din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite”, a punctat Euronews.

Închiderea urnelor la ora 21 a declanșat un scandal de proporții la Ambasada României de la Haga, unde sute de români așteptau să voteze.Presa din Marea Britanie a relatat că „un număr mare de alegători români au așteptat ore în șir în fața unei secții de votare din Leicester”. „La ora prânzului, zona din jurul Braunstone Avenue a devenit atât de ocupată încât poliția din Leuicestershire a decis să o închidă traficului și a cerut șoferilor să evite zona”, a informat leicestermercury.co.uk.

Citește și...