Ce spune băiatul lovit de un polițist în parcul IOR: ”Mi-au zis că n-o să mor până la secție”!

Publicat: 12/09/2018 | 19:22

Un băiat a fost lovit de un polițist, în parcul IOR, iar întreaga scena a fost filmată de fratele său. Polițistul îl lovește cu pumnul pe adolescentul de 15 ani, iar acesta este legat cu cătușe de un coș de gunoi. Totul a plecat de la o partidă de pescuit, băiatul fiind prins în timp ce încerca să prindă pește împreună cu fratele său mai mare. pescuitul este interzis în zona respectivă.

Băieții provin dintr-o familie săracă. Amândoi au fost duși la secția de poliție, iar mama lor a fost amendată cu 500 de lei. Pescuitul în parcul IOR este interzis, numai că polițiștii locali l-au tratat pe cel mai mic dintre frați ca pe un infractor periculos. A fost încătușat și legat de un coș de gunoi. Mai mult, unul dintre polițiști l-a și lovit pe băiatul de 15 ani, informează site-ul stirileprotv.ro.

”Unul dintre ei mi-a dat un mare pumn la ficat”, a declarat copilul

Copilul bătut a declarat că a venit un polițist la el, l-a luat pe la spate și l-a legat. ”Apoi m-a dus kos și mi-a dat un mare pumn la ficat. Am căzut, nu mai puteam să respir”. Copilul mai spune că i-a rugat pe polișiști să îi dea apă, pentru că nu mai putea să respire, însă aceștia i-au spus ”lasă că nu mori până la secție”!

Întreaga scenă a fost filmată de fratele mai mare al băiatului lovit. La rândul său, acesta a povestit: ”Pe urmă ne-au dus la secția 12, ne-au ținut tot legați, ne-au scuipat, ne-au înjurat, ne-au luat la mișto”.

”Puteau să le dea doar o amendă”, spune tatăl copiilor

Ce doi frați provin dintr-o familie foarte săracă și mai au încă șapte frați. ”Putea să îi dea amendă, să îi facă dosar, dar să nu-l lovească”, spune tatăl băiatului. ”Plângea, îl durea ficatul, e copil mic, crud”. 

Reprezentanții Poliției Locale Sector 3 nu au vrut, deocamdată, să dea explicații în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în parcul IOR.

Dar reprezentantul APADORCH-CH a precizat: “Conform codului penal este vorba despre o infracţiune, este purtare abuzivă din partea poliţiştilor. Este evident că a avut loc o agresiune şi fapta este cu atât mai gravă cu cât este vorba despre un copil.”

Părinţii băiatul agresat vor să depună o plângere penală la parchet.

Citește și...