Ce veste pentru șoferi! Asta este greșala polițistului care te scapă de amendă

Autor: Cristian Blanuta
Publicat: 29/07/2018 | 16:56

Pe 24 august va intra în vigoare o nouă prevedere legislativă. (Promotiile zilei la monitoare) Dacă agentul constatator al contravenției nu scrie pe procesul-verbal și codul numeric personal (CNP) al celui care a încălcat legea, procesul-verbal va fi considerat nul, potrivit unui de act normativ care vizează modificarea procedurii de achitare a amenzilor contravenționale și care a fost publicat recent în Monitorul Oficial. (Reduceri mari la jocuri PC)

Recent, Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, care prevede simplificarea procedurii de plată a amenzilor contravenționale, a fost publicată în Monitorul Oficial, dar prevederile acesteia se vor aplica începând cu 24 august 2018, informează Avocat.net, citat de stiripesurse.ro.

CITEȘTE ȘI: SOȚIA UNUI FOTBALIST DE ”NAȚIONALĂ”, GRAVIDĂ CU UN PUȘTIULICĂ DE LA LIGA 2?!

Concret, conform actului normativ, procesul-verbal de contravenție se va considera nul dacă lipsește CNP-ul persoanei amendate. În prezent, pentru a fi considerat valid, procesul-verbal de contravenție trebuie să includă anumite informații obligatorii prevăzute de lege. Prin schimbările aduse de această lege, lista acestor informații va cuprinde și CNP-ul contravenientului.

CITEȘTE ȘI: EL ESTE CEL MAI NOROCOS ȘOFER DIN ROMÂNIA! ȘI-A ZIDIT MAȘINA ÎN CASĂ DUPĂ CE ȘI-A REVENIT DIN COMĂ

„Lipsa uneia dintre menţiunile privind numele şi prenumele agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu”, este prevăzut în actul menționat.

Citește și...