Cea mai tare hackereala de pana acum! O extensie inventata de un student iti arata locatia exacta a prietenilor de pe Facebook!

Publicat: 29/05/2015 | 13:02
Cea mai tare hackereala de pana acum! O extensie inventata de un student iti arata locatia exacta a prietenilor de pe Facebook!

Exact ceea ce banuiau oponentii inversunati ai retelelor de socializare s-a intamplat in urma cu doar cateva zile, dupa aparitia unei extensii pentru un navigator de internet care dezvaluie, in timp real, informatii despre prietenii de pe facebook.
 

Acum oricine poate afla, din fata calculatorului, locatia, in coordonate GPS, ale unei persoane pe care o are ca prieten pe reteaua de socializare. E suficient doar ca cel spionat sa isi fi dat acceptul de prietenie, iar dispozitibul mobil, telefon sau tableta de pe care este logat, sa aiba activata functia GPS! Precizia este uimitoare, de maxim 5 metri!

facebook

Big Brother…

Codul a fost scris de un student la Cambridge, care a lansat si aplicatia pentru browserul Chrome, imediat ce a incetat munca de programare. Totul pare inspirat din seria cinematografica Harry Potter, si chiar numele acesteia provine din film: „Marauder’s Map”, trucul magic care arata pozitia studentilor de la Academia de Vraji Hogwarts.

marauder map

In linii mari, extensia „extrage” locatia prietenilor din messenger si, aproape instant, o afiseaza pe o harta a zonei. Pana la aparitia acestei extensii, aceasta era doar nominalizata in fereastra de chat, la nivel de oras, si nu se putea obtine o reprezentare grafica a coordonatelor.

 

satelit gps_principal

 

Hotii pot fi principalii beneficiari

Consecintele acestei aplicatii sunt devastatoare, gandindu-ne doar cum ar putea fi folosita de sotiile geloase, sotii banuitori, sau, mai rau, de dusmani sau de hoti…

CITESTE SI:

ULTIMA ORA! A fost INJUNGHIATA de un barbat cunoscut pe Facebook

Andreea Mantea, mesaj emotionant pe Facebook! Vezi ce spune despre plecarea ei din TV si daca o sa mai revina pe micul ecran

(M.N.)
 

Citește și...