Cel mai ridicol caz din istoria CNAIR! Un șofer din Buzău a fost amendat de 400 de ori, deși nu și-a scos nici măcar mașina din curte

Publicat: 24/10/2018 | 08:56
Cel mai ridicol caz din istoria CNAIR! Un șofer din Buzău a fost amendat de 400 de ori, deși nu și-a scos nici măcar mașina din curte

Un șofer din Buzău a adunat total nevinovat 400 de amenzi din cauza unui alt șofer din județ care și-a modificat numărul de înmatriculare și circula fără rovinietă. 

Buzoianul ajuns să fie dator vândut la stat, după ce a primit amenzi de peste 50.000 de lei, pentru neplata rovinietei, începând din 2010, timp de șapte ani. Omul și-a dat seama că ceva era în neregulă deoarece în procesul verbal de sancțiune figura autoturismul său, Dacia 1300, pe care nu-l mai scosese din curte de mai multe luni. Abia după șapte ani, a reușit să afle că a fost sancționat din cauza unui șofer care circula cu același număr de înmatriculare.

Ion Dedu a început să primească amenzi pentru neplata rovinietei în 2010. Obișnuit cu o astfel de situație, bărbatul a achitat primele sancțiuni. La acea vreme el deținea o mașină Dacia 1300, cu numpruld e înamtriculare BZ-05-TRI, pe care-l ținea mai tot timpul parcat în curtea casei, scrie stiridebuzău.ro.

Cu toate că avea dubii în privința contravențiilor, bărbatul din localitatea buzoiană Gura Teghii primea mereu o fotografie realizată de o cameră, folosită pentru recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare și procesul verbal în care scria negru pe alb că „numărul de înmatriculare BZ05TRI nu s-a regăsit în baza de date în care sunt conținute toate rovinietele valide la data înregistrării contravenției valide.

Ion Dedu și-a dat seama că ar putea fi ceva necurat la mijloc. A primit amenzi pentru lipsa rovinietei și imagini înregistrate pe camerele de la podul Mărăcineni, chair în zile în care nu părăsise gospodăria. De asemenea, mașina sa, ce figura în procesul verbal, numai fusesee pornit de mai mult timp.

Eu aveam o Dacie 1300 pe care stăteau găinile de câteva luni însă tot primeam amenzi pe numărul meu de înmatriculare. Am crezut la început că cineva a falsificat plăcuțele de înmatriculare. Mașina mea nu mai putea fi pornită pentru că începusem să dau ici-colo piese mici din ea”, a declarat Ion Dedu, proprietarul Daciei 1300, conform sursei citate.
Până în 2015, buzoianul avea să strângă peste 400 de amenzi pentru neplata rovinietei. Bărbatul spune că, din banii câștigați din munca în pădure, abia a reușit să plătească taxa de timbru pentru a contesta măcar o parte din amenzi. Mai apoi, a rămas fără bani și a plecat să muncească în străinătate.

De fapt, Ion Dedu primea amenzi acasă din cauza unui șofer din Mărăcineni. Bărbatul este proprietarul unui autoturism Dacia Logan de culoare albastră, cu numerele de înmatriculare BZ-05-TRL, care circuilă în fiecare zi pe podul de la Mărăcineni.

Litera „L’ de la numărul de înmatriculare a fost modificată, în împrejurări neclare, pentru a părea că este „I’, faptă pe care anchetatorii au considerat-o a fi din neglijență.

După ce și-a angajat trei avocați, șoferul păgubit a reușit să-și demonstreze nevinovăția, iar acum a dat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).