Cel puțin 85 de persoane au fost rănite în urma prăbușirii unui avion de pasageri

Publicat: 01/08/2018 | 07:30
Cel puțin 85 de persoane au fost rănite în urma prăbușirii unui avion de pasageri

Cel puțin 85 de persoane au fost rănite după ce un avion de pasageri s-a prăbușit marți, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul General Guadalupe Victoria Durango, au anunțat autoritățile, precizând că nu s-au înregistrate decese, informează cotidianul The Independent.

Ministerul Transporturilor din Mexic a comunicat că aeronava s-a prăbușit marți, în jurul ori locale 16.00 (ora României, miercuri, 00.00), la aproximativ 17 kilometri depărtate de aeroportul internațional General Guadalupe Victoria din Durango.

Gerardo Ruiz Eparza, ministrul mexican al Transporturilor, a declarat că la bordul aeronavei se aflau 97 de pasageri și patru membri ai echipajului, adăugând că „avionul s-a prăbușit la decolare”.

Grupo Aeroportuario, care administrează aeroportul, a transmis că se crede că accidentul a fost cauzat de condițiile meteorologice nefavorabile, anunță Mediafax.

Un purtător de cuvânt al aeroportului General Guadalupe Victoria Durango a declarat că până în acest moment nu există informații că s-ar fi înregistrat decese în urma accidentului.

Aeroportul a fost închis după prăbușirea aeronavei.

Aeronava companiei Aeroméxico, un aparat de tip Embraer 190 cu o capacitate maximă de 100 de pasageri, decolase de la Durango și se îndrepta spre Ciudad de Mexico, a anunțat compania aeriană.

Citește și...