Acasă » Știri » Cele 3 alimente care ne distrug creierul, potrivit renumitului neurochirurg Leon Danăilă

Cele 3 alimente care ne distrug creierul, potrivit renumitului neurochirurg Leon Danăilă

De: Alina Drăgan 15/07/2025 | 15:17
Cele 3 alimente care ne distrug creierul, potrivit renumitului neurochirurg Leon Danăilă
Cele 3 alimente care ne distrug creierul

Atunci când vine vorba de alimentația pentru o viață sănătoasă și un creier sănătos trebuie să fim cât se poate de atenți la produsele pe care alegem să le consumăm și să ne informăm bine. Există anumite produse care deși la prima vedere par sănătoase și beneficie, în realitate ne fac mai mult rău. Recent, renumitul neurochirurg Leon Danăilă a dezvăluit cele trei alimente care ne distrug creierul. Românii le consumă des.

Obiceiurile alimentare ale românilor nu sunt mereu unele prea sănătoase. Iar medicul Leon Danăilă a tras un semnal de alarmă. Există numeroase produse pe care românii le cred sănătoase însă în realitate nu este așa. Recent, renumitului neurochirurg Leon Danăilă a tras un semnal de alarmă.

Acesta a vorbit despre teri alimente, care sunt iubite de români, dar care ne distrug creierul. Medicul spune că pe lângă zaharuri și grăsimile saturat sunt periculoase. De exemplu, slănina, untul, untura fac parte din această categorie și ar trebui evitate.

„Zaharurile sunt foarte periculoase pentru organism. Grăsimile la fel sunt foarte periculoase. Grăsimile saturate, ce înseamnă grăsimi saturate? Simplu: grăsimile care sunt solidificate: slănina, untul, untura.

Și sunt și cele polinestaurate: uleiuri care sunt mai benefice și mai bune de consumat. Și sunt și grăsimi de pește care sunt la fel indicate pentru a fi consumate”, a apus neurochirurgul Leon Danăilă.

Leon Dănilă, cele 3 alimente care ne distrug creierul

(CITEȘTE ȘI: Singurul desert benefic pentru creier, potrivit neurochirurgului Leon Dănăilă. Cât poți mânca)

„Din toate câte puțin”

De asemenea, neurochirurgul Leon Danăilă a atras atenția și asupra unui alt tip de aliment care este considerat sănătos, dar în ultimul timp a devenit destul de periculos. Este vorba de pește. Deși carnea de pește are numeroase beneficii, nici ea nu trebuie consumată în exces, mai ales dacă vorbim de pești mari, care acum conține mercur.

Astfel, Leon Danăilă spune că moderația este cheia succesului. Ar trebui să consumăm din toate câte puțin și niciodată să nu ne ridicăm de la masă complet sătui.

„Și carnea de pește care poate fi consumată. Dar nu prea mult. Pentru că peștele, în special, peștele mare este intoxicat acum cu mercur. Și dacă unii mănâncă cantități foarte mari de pește nu e bine. Nu e bine prin faptul că fac această boală a hidrarismului, se intoxică cu mercur.

Deci cel mai bine este să mănânci din toate câte puțin. Să nu te ridici niciodată de la masă sătul. 70-80%, atât trebuie. Nu să spui că nu mai încape în mine nimic”, a mai spus neurochirurgul Leon Danăilă.

(VEZI ȘI: Câți pași trebuie să faci pe zi, de fapt? Leon Dănăilă dezvăluie secretul pentru sănătatea creierului)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×