Acasă » Știri » Cele 9 electrocasnice care te „rup” la bani pe factură. Consumă mult curent electric, dar te ajută să economisești

Cele 9 electrocasnice care te „rup” la bani pe factură. Consumă mult curent electric, dar te ajută să economisești

De: Valentina Ene 21/08/2022 | 10:52
Cele 9 electrocasnice care te rup la bani pe factură. Consumă mult curent electric, dar te ajută să economisești
Electrocasnice. Foto: Pexels.com

Unele electrocasnice pot fi de mare ajutor oamenilor, în schimb, pot genera costuri uriașe, tocmai de aceea este important să ții cont de anumite reguli în momentul în care te decizi să le folosești. Factura de curent electric ar putea depăși așteptările unora în unele luni, de aceea pot apărea mici probleme financiare. Iată care sunt cele 9 electrocasnice pe care trebuie să le utilizezi cu grijă în această perioadă.

Viața fără electrocasnice ar fi destul de grea, tocmai de aceea specialiștii au efectuat de-a lungul timpului o mulțime de studii pentru a determina eventualele probleme care ar putea să apară. Bugetul fiecăruia ar putea avea de suferit destul de mult, mai ales în această perioadă în care curentul electric a ajuns să coste o avere.

9 electrocasnice care ar putea să îți crească valoarea facturii de energie electrică

Valoarea facturilor de energie electrică a crescut din ce în ce mai mult în ultimele luni din cauza scumpirilor. Totuși, din ce în ce mai multe persoane optează pentru o viață plină de electrocasnice, iar unele dintre ele pot consuma mult mai mult de cât ne-am fi putut imagina. Iată mai jos o listă cu 9 electrocasnice are te vor „rupe” la bani la final de lună:

Mașina de spălat rufe

Această mașinărie este esențială pentru oameni, tocmai de aceea mulți nu își pot închipui cum ar putea să trăiască fără ea. Totuși, specialiștii susțin că utilizarea unei mașini de spălat rufe poate deveni destul de costisitoare în unele momente. Pentru a face economie, este destul de important să alegi o mașină din gama A+++, care va avea capacitatea să funcționeze cu foarte puțină energie electrică. De asemenea, poți opta adesea pentru programe de spălare rapidă, în cazul în care hainele nu sunt atât de murdare.

VEZI ȘI: PUȚINI FAC ASTA. ACEST APARAT ELECTROCASNIC TREBUIE SCOS NEAPĂRAT DIN PRIZĂ ÎNAINTE SĂ TE CULCI

Uscătorul de rufe

Precum în cazul anterior, un astfel de electrocasnic ar putea aduce o gaură mare în bugetul celui care ăl folosește. Desigur, există avantaje considerabile în momentul în care folosești un uscător de rufe, deoarece nu va mai trebui să aștepți ore întregi până ce hainele tale vor fi gata de pus în dulap. Totuși, aceste aparate au un consum destul de mare de energie electrică, tocmai de aceea este indicat să le folosești numai în momentul în care este cu adevărat necesar.

Mașina de spălat vase

Un studiu realizat recent a dovedit faptul că într-o familie formată din trei membri, adulții petrec cel puțin 45 de minute în fiecare zi spălând vasele. Acest lucru poate fi schimbat în momentul în care te decizi să utilizezi o mașină de spălat vase. Desigur, factura de energie electrică va fi uriașă, dar cel puțin vei putea petrece mai mult timp alături de cei dragi.

Aspiratorul

Un alt electrocasnic ce ar putea să îți crească suma pe care trebuie să o achiți lunar pentru energia electrică este aspiratorul. În ultimii ani din ce în ce mai multe persoane tind să achiziționeze un astfel de produs de uz casnic din dorința de a petrece mai puțin timp în momentul în care se apucă de curățenie. Faptul că vine la pachet cu mai multe instrumente ce pot fi utilizate în anumite contexte, poate fi de ajutor multor persoane.

Robotul de bucătărie

Unele gospodine optează adesea pentru achiziționarea unui robot de bucătărie performant, deoarece își doresc să pregătească mai repede preparatele culinare pentru cei dragi. Dacă în mod normal ar fi nevoie de foarte mult spațiu pentru a depozita tot felul de aparate de bucătărie, un robot multifuncțional ar putea rezolva această problemă. Desigur, costul de achiziție și de întreținere este destul de mare, dar aceasta este o metodă prin care vei putea economisi mult timp în bucătărie.

CITEȘTE ȘI: CELE 7 ELECTROCASNICE LA CARE TREBUIE SĂ RENUNȚI. CONSUMĂ MULT ȘI ÎȚI DUBLEAZĂ FACTURA LA CURENT

Fierul de călcat

În funcție de fierul de călcat pe care îl vei alege, vei putea să termini treaba mai repede. Astfel, un fier de călcat cu aburi te va ajuta să îți îndeplinești îndatoririle într-un timp mult mai scurt, decât un electrocasnic ce nu deține această funcție. Desigur, consumul de energie electrică ar putea fi mai mare, însă timpul pe care l-ai putea petrece pregătind hainele copiilor pentru școală s-ar înjumătăți.

Cuptorul electric

O mulțime de gospodine preferă să pregătească mâncare cât mai sănătoasă pentru cei dragi, de aceea apelează la ajutorul unui cuptor electric. Puține știu, însă, că vor avea de achitat o factură uriașă la finalul lunii. Chiar și așa, dacă este folosit corespunzător, un astfel de electrocasnic ar putea aduce multe avantaje posesorilor.

Feohnul

Cu siguranță nu te-ai gândit niciodată că un astfel de aparat ar putea să îți afecteze în vreun fel factura de energie electrică. Deși nu îl folosești foarte mult timp, feohnul consumă destul de mult. Totuși, acesta te ajută să petreci mai puțin timp uscându-ți părul.

Esperssorul de cafea

Ultimul electrocasnic din lista noastră este espressorul de cafea, un „must have” pentru cei care nu își pot începe dimineața fără a simți mirosul boabelor proaspăt măcinate. Din păcate, acest aparat consumă multă energie electrică, mai ales dacă este unul de dimensiuni mari și cu mai multe funcții. Totuși, gustul puternic pe care cafeaua îl are în momentul în care este pregătită de un aparat special, merită fiecare bănuț în plus.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Valentina Ene
Valentina Ene a ales să lucreze în presă din anul 2019, dar a cochetat cu lumea mondenă încă din liceu. Pasionată de showbiz, dar și de actualitate, s-a alăturat site-ului CANCAN.RO pentru a putea acoperi o paletă cât mai largă de subiecte. Valentina citeste mai mult
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani. Nu are dureri de spate și încă își conduce singur mașina
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul prezentatoarei de la Kanal D2
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...