Celebrul Fane Căpățână rupe tăcerea din închisoare: ”E mai rău decât în lagărele lui Hitler! Deținuții sunt bătuți și…”

Autor: I.D.
Publicat: 01/05/2018 | 22:20

Ștefan Dinu, cunoscut drept Fane Căpățână, unul dintre cei care făceau legea în lumea interlopă, la începutul anilor 2000, a rupt tăcerea din închisoare. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar) Încarcerat în „Iadul de la Giurgiu”, Fane Căpățână a făcut dezvăluiri uluitoare, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, despre abuzurile la care ar fi supuși deținuții. (VEZI ȘI: FANE CĂPĂŢÂNĂ A CERUT VOIE SĂ PARTICIPE LA ÎNMORMÂNTAREA MAMEI, DAR…)

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a intrat în posesia unor mărturii incredibile. Într-o scrisoare care a fost expediată pe adresa redacției, Fane Căpățână vorbește despre condițiile grele de detenție pe care le suportă în Penitenciarul Giurgiu, acolo unde execută o pedeapsă de 10 ani și o lună pentru înșelăciune și uzurpare de calități oficiale. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

În documentul care este adresat, totodată, și ministrului Justiției, Tudorel Toader, interlopul vorbește despre bătăi administrate deținuților și compară regimul la care este supus cu cel din lagărele de exterminare ale lui Hitler.

“Din anul 2014, când am fost arestat, și până în prezent am peste 30 de transferuri nejustificate în diferite penitenciare din România. De aproximativ doi ani sunt plimbat între Penitenciarele București Rahova și Girurgiu, însă, din cauza relelor tratamente și măsurilor represive ce mi se aplică în Penitenciarul Giurgiu, am formulat cereri de protecție împotriva Penitenciarului Giurgiu, a șefului Serviciului Prevenire, dl. Orzan și a doamnei judecător Coman Claudia la ANP, prin poștă și familie și la Peniteciarul Giurgiu, printr-o cerere de refuz de hrană protestativ și o cerere adresată actualului director al Penitenciarului. Față de toate măsurile represive ce mi-au fost aplicate până în prezent am câștigat definitiv la TMB 10.000 de lei în dosarul nr. 10834/302/2015 prin decizia nr. 4366/20.12.2017”, arată interlopul în documentul citat.


Acuză faptul că i s-au fabricat rapoarte

“Atașez în fotocopie încheierea judecătorului de supraveghere al Penitenciarului București Rahova nr. 13/R.H./2016 din 08.04.2016, precum și sentința penală nr. 660/2018 – unde mi s-a fabricat unul din cele două rapoarte de pedepsire, cu țigări cumpărate de la magazinul unității, sigilate, mutat provizoriu de la camera 24, secția F – fumători, munci – la camera de nefumători pentru schimbarea punctului de lucru. Și primul raport care este întocmit pentru că am îndrăznit să-l reclam pe comandantul David, care nu mi-a dat număr de înregistrare la o cerere și, mai mult, mi-a spus că nu am nicio dovadă că i-am dat-o pentru că nu mi-a dat număr de înregistrare, iar eu am formulat plângere la Serviciul Prevenire, nu inspectorului David, ci subcomisarului șef Roșu și în care am arătat caracterul domnului David, care este precum al unui hoț sau cel puțin al unui șef interlop, iar dânsul mi-a întocmit și primul și al doilea raport de incidență, amenințându-mă de față cu trei martori că: «Nu-ți vezi de treaba ta, o să-ți fac rapoarte din orice, până te potolesc»”, se mai plânge Fane Căpățână.  (CITEȘTE ȘI: TATĂL LUI FANE CĂPĂȚÂNĂ, BĂTUT CU BÂTELE DE BASEBALL)

 

 

Semnalează abuzuri de neimaginat

“Aici, la Penitenciarul Giurgiu, legea nu operează în niciun fel, drepturi nu există, ci numai obligații și așa am fost pedepsit de două ori disciplinar de către același ofițer, David Claudiu, din motive bizare, după ce fusesem amenințat de șeful Serviciului de Prevenire, domnul Orzan. Arăt că la Penitenciarul Giurgiu se întâmplă abuzuri de neimaginat, ba mai mult, a fost arestat comisarul șef Antonescu – pentru corupție – și mai mulți deținuți sunt bătuți, pe care IML nu-i examinează, chipurile fiindcă nu au bani în cont”, scrie interlopul încarcerat în Penitenciarul Giurgiu.

“Deși am formulat plângere la Inspecția Judiciară, plângere ce este semnată de încă 25 de deținuți, împotriva doamnei judecătopr Coman Claudia – și cu probe irefutabile – domnul inspector șef Lucian Netejoru clasează din nou cauza, la fel ca alte cauze înaintea acesteia cu probe și dovezi irefutabile. De aceea vă depun și această comunicare a ds. nr. 734/1/373/2018 împotriva căreia am formulat plângere și cer totodată protecție împotriva cadrelor Penitenciarului Giurgiu, a șefului SIPA dl Orzan și doamnei judecător de supraveghere Coman Claudia – care se comportă precum un milițian torționar și-mi fabrică rapoarte de pedepsire împreună cu persoanele sus-menționate, pentru abuz de putere și îngrădirea tuturor drepturilor mele legitime. Arăt și subliniez faptul că, personal, cred că persoanele cu funcții arătate mai sus acționează la comandă și-mi rezerv dreptul de a dezvălui numele și funcțiile în cazul că nu se opresc cu măsurile represive și relele tratamente împotriva mea. Arăt și subliniez că sunt condamnat la 10 ani și o lună pentru înșelăciune și uzurpare de calități oficiale, per total, prejudiciul fiind de 500 de euro, bani pe care i-am restituit și m-am împăcat cu părțile vătămate și totuși fiind condamnat la o pedeapsă distructivă, fără să parte vătămată, numai pentru legitimația contrafăcută de polițist. Aceste represiuni au rolul de a mă reduce la tăcere și rapoartele sunt singurele în toate pedepsele executate până în prezent “, mai susține Fane Căpățână, din închisoare.

”Se urmărește moartea mea”

“Doresc ca doamna juducător Coman să nu mai judece nicio cauză a mea, care oricum durata de soluționare depășește cele 15 zile, ajung la 100 de zile, iar între timp mi se întocmește raport de incidență, dl. David amenințându-mă că: Nu mă potolesc, îmi va face raport de incidență din orice, că ce declarație mai vreau. Arăt și subliniez faptul că brusc mi se întocmesc rapoarte de incidență, din motive bizare și cred cu tărie că se urmărește moartea mea și destrămarea familiei mele, motiv pentru care solicit transferul în oricare alt penitenciar din România, nu la Penitenciarul Giurgiu, unde mi se ascund cereri, declarații, documente care m-ar ajuta (NU SE ÎNREGISTREAZĂ OFICIAL)”, este strigătul de disperare al deținutului către ministrul Justiției.

”Acest penitenciar este, în opinia mea, identic cu lagărele de exterminare ale lui Hitler”

”De asemenea, arăt că sunt infectat cu virusul Hepatic B, cu o viremie de 1.300 (2016). Nu mi s-a făcut reevaluare, deși am cerut și raportat. Starea mea de sănătate s-a degradat, am slăbit de la 127 de kilograme la 108-109 kilograme și doresc ca, conform art. 54 punct 12 al Legii 254/2013, să dispuneți internarea mea într-un spital din subordinea Ministerului Sănătății”. „Acest penitenciar este, în opinia mea, identic cu lagărele de exterminare ale lui Hitler”, mai spune interlopul.  (NU RATA, AICI: ”REGELE MANELELOR” S-A ÎMPĂCAT CU ”DUȘMANUL DE MOARTE”! A CÂNTAT LA CHEFUL INTERLOPULUI…)

 

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226) 

Citește și...