Certificatul de naștere al bebelușului ducilor de Sussex a fost publicat! Unde a născut Meghan Markle

Publicat: 17/05/2019 | 21:35

Certificatul de naștere al bebelușului ducilor de Sussex a fost publicat și astfel s-a aflat unde a născut, de fapt, Meghan Markle.

Potrivit certificatului de naștere al bebelușului Archie, acesta a fost născut la clinica privată Portland din Westminster – clinică la care costurile ar fi de aproximativ 20.000 de lire sterline. Încălcând tradția regală, Meghan Markle și prințul Harry nu au anunțat locul în care urma să se nască fiul lor. Cei doi au mărturisit atunci că vor să păstreze confidențiale detaliile legate de naștere. (CITEȘTE ȘI: MEGHAN MARKLE, CRITICATĂ DUR DE SORA EI DUPĂ CE A DEVENIT MAMĂ: „E TRIST”)

Zvonurile însă au apărut imediat. Și toată lumea a speculat că Meghan Markle ar fi născut la Portland. Lucru care de altfel s-a și confirmat după publicarea certificatului de naștere al bebelușului. În certificatul de naștere, la ocupația mamei, este scris „prințesă a Regatului Unit” – aceeași ocupație ce apare și în dreptul ducesei de Cambridge, pe certificatele de naștere ale celor trei copii ai ei – George, Charlotte și Louis.

Bebelușul nu va moșteni titlul de prinț

Copilul ducesei Meghan de Sussex nu va moșteni titlul de prinț pe care îl poartă tatăl său. În urma unei decizii luate de regele George al V-lea, bunicul reginei Elizabeth a II-a, datând din 1917, titlul de „alteța sa regală prințul/ prințesa” este rezervat doar copiilor suveranului, copiilor fiilor suveranului și celui mai mare dintre fii prințului de Wales (primul moștenitor direct al tronului britanic). Acesta este motivul pentru care Zara și Peter Phillips, copiii prințesei Anne, sora prințului Charles de Wales și fiică a reginei Elizabeth a II-a, nu au moștenit titlul de prinț/prințesă. (VEZI ȘI: S-A AFLAT CINE VOR FI NAȘII BĂIEȚELULUI LUI MEGHAN MARKLE ȘI AL PRINȚULUI HARRY)

Din contră, restul verilor acestora, copiii prinților Charles, Andrew și Edward, poartă acest titlu. Situația se poate schimba dacă regina Elizabeth a II-a dorește să modifice decizia bunicului ei. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, noul bebeluș regal va trebui să se mulțumească cu titlul moștenit de la părinți, conte de Dumbarton. Bebeluşul ducilor de Sussex va avea automat și cetățenie americană, prin mama sa.

Citește și...