Chilienii părăsesc „Copa America” cu mult fair-play: „ Peru a jucat bine, merită să fie în finală!”

Autor: Cristian P
Publicat: 04/07/2019 | 11:16
Chilienii părăsesc „Copa America” cu mult fair-play: „ Peru a jucat bine, merită să fie în finală!”

Chile a cedat la scor de neprezentare semifinala de la „COpa America” cu Peru, scor 0-3 (0-2). Chilienii au avut un penalty în ultimul minut, dar Gallese a apărat.

Peru a deschis scorul în minutul 21 prin Flores și și-a dublat avantajul 17 minute mai târziu prin Yotun, după o gafă de cascadorii râsului a goalkeeperului chilian Arias. Scorul final al confruntării a fost stabilit de peruani în minutul 90+1 de Guerrero. Chilienii au avut șansa golului de onoare în minutul 90+4 însă Vargas a ratat de la punctul cu var. La finalul partidei, chilienii au recunoscut cu mult fair-play superioritatea peruanilor.

„Peru a jucat bine, merită să fie în finală. E destul de dureros pentru noi, pentru că voiam să câștigăm un nou titlu. Am avut multe șanse în repriza a doua, dar nu am reușit să le transformăm”, a declarat mijlocașul chilian, Gary Medel.

Ajunși în finală, peruanii sunt deciși să-și ia revanșa după umilința suferită în grupe cu scorul de 5-0. Atacantul peruan, Guerrero, a declarat că echipa sa a uitat înfrângerea din faza grupelor cu Brazilia și că va da totul pentru a-și lua revanșa și pentru a câștiga astfel primul titlu din 1975 la „Copa America”.

„Consider că toți am jucat foarte bine, am făcut multe sacrificii. A fost un meci foarte intens, merităm să jucăm finala. Acum trebuie să ne odihnim și să ne concentrăm pe meciul cu Brazilia. Va fi o finală extrem de grea”, a declarat Guerrero.

În cazul în care va triumfa în finala de duminică de la ora 23:00, Brazilia își va trece în cont cel de-al noulea trofeu la „Copa America” în timp ce o victorie pentru Peru ar aduce cel de-al treilea trofeu formației care a produs surpriza în sferturile de finală și în semifinală, eliminând Uruguay și Chile.

În finala pentru medalia de bronz a turneului final, Argentina, care a cedat în semifinale în fața Braziliei cu corul de 2-0,  va lupta sâmbătă de la ora 22:00 cu Chile.

 

Citește și...