China a făcut anunțul despre vaccinul anti-COVID-19. Când ar putea fi gata

Autor:
Publicat: 16/09/2020 | 07:18
China a făcut anunțul despre vaccinul anti-COVID-19. Când ar putea fi gata

China a făcut un anunț de ultim moment cu privire la cele 4 vaccinuri anti-COVID-19 pe care le dezvoltă. Potrivit informațiilor oferite de presa internațională, acestea ar putea fi date spre folosință în luna noiembrie. 

Potrivit informațiilor oferite de Reuters, un oficial al Centrului chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a menționat faptul că cele 4 vaccinuri anti-COVID aflate în ultima fază a studiilor clinice ar putea fi date spre folosință publicului larg în luna noiembrie a acestui an.

Guizhen Wu a mărturisit că nu a avut parte de simptome anormale în ultima perioadă, după ce lui i s-a administrat un vaccin experimental în luna aprilie. Cu toate acestea, oficialul chinez nu a specificat la care vaccin se referă, de fapt.

Cele 4 vaccinuri produse, pe rând, de diverse companii farmaceutice ar putea fi gata în luna noiembrie, atunci când ar fi puse spre folosință, publicului larg.

Nelu Tătaru, despre vaccinarea românilor

Ministrul Sănătății a anunțat când vor putea fi românii vaccinați împotriva COVID-19. În cadrul interviului acordat zilele trecute, Nelu Tătatu a dezvăluit și cine va avea prioritate.

Conform declarațiilor făcute de ministrul Nelu Tătaru, românii ar putea fi vaccinați împotriva noului coronavirus peste patru luni, chiar dacă testarea companiei AstraZeneca s-a întrerupt după ce un voluntar din cadrul studiului s-a îmbolnăvit. Informațiile acestea vin la doar o zi după ce politicianul a lansat avertismentul potrivit căruia, în viitorul apropiat, s-ar putea înregistra și peste 2.000 de cazuri pe zi pe teritoriul țării noastre.

 „(…) este într-un studiu de fază 3. Fază 3 înseamnă și pacienți sau subiecți cu comorbidăți și atunci orice incident oprește acel studiu, iar o echipă independentă evaluează acel pacient. Asta este procedura, întotdeauna se întâmplă acest lucru. Rămâne ca cele 300 de milioane de doze achiziționate de CE, cu un posibil plus de 100 de milioane să vină în decembrie, o primă tranșă de 30 de milioane, iar în primul trimestru al anului viitor să putem beneficia de ele. (…). Procesul merge mai departe, sunt cinci firme cu care Comisia Europeană are în acest moment discuții și contracte”, a declarat ministrul Sănătății pentru Digi24.