Chirurgul Gheorghe Ștefan din Constanța, protagonistul unui nou caz incredibil de grav. După foarfeci, a uitat și un „ghem” de ațe în pântecele unui alt pacient

Publicat: 09/11/2018 | 08:45

Caz deosebit de grav! Directorul medical al Spitalului Militar din Constanța, Gheorghe Ștefan, a fost acuzat că a uitat două perechi de foarfece în burta unei femei, iar acum a ieșit la iveală că acest caz nu este similar. Acesta a uitat și un „ghem” de ață în abdomenul unui alt pacient.

O femeie a câștigat în primă instanță procesul intentat directorului medical și șefului de chirurgie a Spitalulul Militar de Urgență Constanța. Pacienta a fost operată de apendicită acută, femeia a descoperit la un an de la intervenție „adunături de fire de sutură” uitate în abdomen, potrivit libertatea.ro.

Femeia a fost nevoită să mai treacă prin două operații pentru a-i fi scoase „granuloamele de ață de sutură”, pe care doctorul Gheorghe Ștefan le-ar fi uitat în burta ei. După operația de apenticită, făcută în 2014, pacienta s-a simțit extrem de rău, iar după abia un an, un alt doctor a fost cel care i-a depistat problema la o ecografie. Femeia a câștigat procesul în prima instanță, luni (5 noiembrie).

„A fost chemată la raport comanda Spitalului Militar din Constanța. Se vor face cercetări de către o comisie a direcției medicale pentru verificarea în detaliu și stabilirea, după caz, a măsurilor administrative sau disciplinare ce se impun a fi luate”, a reacționat Direcția Medicală a Ministerului Apărării, potrivit sursei citate.

Femeia a arătat instanței că medicul a mai consultat-o de patru ori după operația de apenticită, iar ea i-a spus că se simte extrem de rău, însă chirurgul nu a luat măsuri. Medicul Gheorghe Ștefan a negat în instanță că ar mai fi consultat-o pe pacientă.

Cum se apără medicul Gheorghe Ștefan

Gheorghe Ștefan susține „în opinia lui nu există nici un raport de cauzalitate între intervenția chirurgicală de apendicită și consecințele tardive ale pacientei, ci mai degrabă sunt cauzate de condițiile de lucru, dotările insuficiente, cu echipament de diagnostic și tratament, de infecțiile nosocomiale, de viciile ascunse ale materialelor medicale, substanțelor sanitare”. 

Mai mult, doctorul a spus instanței că femeia vrea să se îmbogățească pentru că e prea săracă! Pacienta a cerut 10.000 de euro daune material, 50.000 de euro daune morale și obligarea părților la plata cheltuielilor de judecată.

Chirurgul Gheorghe Ștefan a uitat foarfeci de 16 centimetri în abdomenul unei paciente

O femeie din Constanţa în vârstă de 61 de ani s-a internat la Spitalul Militar pe data de 18 octombrie 2012. Pacienta a fost operată laparoscopic pentru eliminarea vezicii biliare. După această intervenţie, starea femeii s-a înrăutăţit. Ea a fost supusă unei alte intervenţii chirurgicale , dar starea sa nu s-a îmbunătăţit nici de această dată. Femeia a fost reoperată de urgenţă, dar nici atunci starea pacientei nu s-a îmbunătăţit. Aşa că pe 13 noiembrie a fost supusă unei tomografii computerizate.

O foarfecă se află în zona ficatului, iar cealaltă în zona apendicului. Bolnava cu două foarfece uitate în abdomen a fost operată pentru a treia oară, la trei săptămâni după a doua intervenţie, tot de doctorul Gheorghe Ştefan, pentru îndepărtarea „corpului străin restant intraabdominal”.

Citește și...