Cine a plătit cursa charter a Vioricăi Dăncilă și a unei jumătăți din Guvern la nunta “baronului” Zetea

Publicat: 06/02/2020 | 11:43
Cine a plătit cursa charter a Vioricăi Dăncilă și a unei jumătăți din Guvern la nunta “baronului” Zetea

Probabil că va mai aduceți aminte de celebra nuntă din Ardeal la care a fost prezentă și Viorica Vasilica Dăncilă, împreună cu staff-ul său guvernamental. Ca să nu piardă vremea, Viorica a fost transportată – potrivit informațiilor furnizate de Ziua News – cu o cursă charter a TAROM direct la nunta lui Gabriel Zetea, șeful PSD Maramureș. La evenimentul din octombrie 2019 au participat Viorica Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu, Doina Pană, Marcel Ciolacu, Eugen Orlando Teodorovici, Mihai Fifor, plus alți câțiva șefi și aghiotanți guvernamentali.

Gabriel Zetea – nepot de frate al cunoscutului producător de palincă cu același nume – a mai fost căsătorit cu Ioana Pop, o „pupilă” a lui Victor Ponta, cu care are un copil. Ioana, fiică de mare securist maramureșan, a fost plasată șefă de cabinet la Ponta. De aici a ajuns înapoi în zonă și, după ce a trecut și pe la fantele Cătălin Chereches, a aterizat la Gabriel Zetea. Nașii de căsătorie au fost Victor Ponta și Dan Mihalache (pe atunci șef al PSD local). După vreo doi ani, însă, Ioana a dat divorț și s-a mutat la București, mai aproape de fostul premier. Așa a fost răsplătit – pe când era Ponta mare și tare în PSD – întrucât Gabriel rămâne fără nevastă, dar devine șef deplin la PSD Maramureș. Ioana se mărită cu fiul avocatului lui Adrian Năstase, Ion Cazacu.

Nuntă cu 1.000 de invitați, meniu de cinci stele

De la Romexpo, unde Dăncilă s-a relansat la prezidențiale – chiar în sâmbăta din octombrie de după „joia neagră” în care a fost depusă moțiunea de cenzură a PNL, care urma să conducă la caderea guvernului -, PSD-istii au umplut avionul luat ca și charter de la TAROM, pentru a ajunge la petrecerea de nuntă a baronului Gabriel Zetea. Chermeză s-a ținut la Oncesti, o comună mică de langă Sighet. Nunta a avut 1.000 de invitați, meniu de cinci stele, cantăreti de prim rang Loredana Groza (a prestat 30 minute, asta a însemnat conform tarifelor ei pentru petreceri private 15.000 de euro), Aurel Tămas, Dinu Iancu Sălăjean etc. Conform presei locale, darul a fost de la 1.000 de euro în sus per familie, ceea ce – la un calcul sumar – arată că „s-a bătut” milionul de euro.

Revenind la istoria trădărilor, când a survenit ruptură dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea-la începutul lui 2016 -, Zetea și-a trădat nașul din prima căsătorie și a trecut de partea lui „Daddy” Dragnea, că să rămană șeful PSD Maramureș (unde-l pusese Ponta). Cu actualul naș, cel din Borșa, legăturile par a fi ceva mai trainice. Gabriel Zetea și Sorin Ion Timiș – din Clanul Moroienilor – au făcut multe combinații financiare în Maramureș. În plus, sora primarului de Borșa, Laura Timiș, devenită prin căsătorie Laura Danci, a fost secretara lui Zetea la Consiliul Județean, iar între timp a fost promovată și a devenit mare șefă peste Cultura maramureșeană. Nici soțul nu e fitecine: a fost șef la Pașapoarte pe Maramureș.

Cine a achitat zborul guvernamental

Și acum să intrăm în adevărată problemă: cine a plătit charterul TAROM pentru nunta lui Gabriel Zetea? Ziua News a intrat în posesia unor documente – între care și o factură –  care arată că firmă MAX Business Concept SRL este cea care a achitat zborul guvernamental. Avionul cu care au fost aduși invitații de la București pentru nunta lui Gabriel Zetea care a avut loc pe data de 12.10.2019, în comuna Oncești, județul Maramureș. De pe tabelul cu pasageri i-am extras pe următorii: Viorica Dăncilă cu soțul, Rovana Plumb cu soțul, Lia Olguța Vasilescu, Eugen Teodorovici, Dragoș Titea, Mihai Busuioc, Mihai Fifor, SPP -iști, aghiotanți etc. Avionul a costat 55.000 lei net, firma nefiind plătitoare de TVA. Avionul charter respectiv are o capacitate de 20 persoane, fiind o aeronavă ATR 42. Traseul a fost pe ruta București-Baia Mare, plecare în data  de 12.10.2019 și retur în data de 13.10.2019.

De la Registrul Comerțului aflăm că firma MAX Business Consult SRL aparține lui Viorica Florica Rotaru, care a fost până în 2016 consilier local la Primăria Arad. Viorica Florica Rotaru este mama Simonei Man, care este prim-vicepreședinte al Partidului Ecologist Român (PER). Împreună cu PER, Gabriel Zetea obține majoritatea în Consiliul Județean Maramureș, având o serie de interese financiare comune. Ca atare, e firesc ca Gabriel Zetea să-i ceară Simonei Man să facă „un gest nobil” și să plătească prin firma mamei o „nimica toată” precum o cursă charter București-Baia Mare. Iar mama Simonei Man, – de 70 de ani – a sărit ca pe arcuri pentru a achita zborul.

Gabriel Zetea, alături de Viorica Dăncilă

Gabriel Zetea, în pole-position pentru președinția organizației PSD Maramureș

Joi – la Baia Mare – au loc alegeri pentru președinția organizației PSD Maramureș. Firește că în pole-position este Gabriel Zetea, baronul Consiliului Județean Maramureș, acolo unde este președinte. Totodată, Zetea e și vicepreședinte al PSD pe plan național. Acum, dacă tot face pe intransigentul și corectul – dând în judecată jurnaliștii care scriu despre afacerile sale – îl putem întreba pe Gabriel Zetea: De ce nu a plătit el, direct companiei Tarom, deplasarea respectivă, preferând să o facă prin interpuși? Îi este datoare cumva Simona Man de la PER, pe lângă faptul că partidul îl susține necondiționat în CJ? Există și alte legături comerciale între o firmă care are ca obiect principal de activitate agricultura – și „întâmplător” îi aparține mamei șefei PER – și Consiliul Județean pe care îl conduce, acolo unde deloc întâmplător, cum spuneam, PER este aliatul fidel? Acestea ar fi niște întrebări la care și DNA ar trebui să găsească un răspuns.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...