Cine este artistul fugar condamnat la închisoare pentru că a insultat Casa Regală

Autor: Anca Toma
Publicat: 06/07/2018 | 11:54

Josep Miguel Arenas Beltram, în vârstă de 24 de ani, cunoscut sub pseudonimul Valtonyc, a fost condamnat, după ce a insultat Casa Regală din Spania şi a glorificat terorismul.

Valtonyc, care a precizat că “nesupunerea este o datorie legitimă”, înainte să devină fugar în luna mai, a spus că versurile sale sunt scrie astfel încât să îi stimuleze pe oameni îşi examinează atitudinea şi comportamentul.

Într-una dintre melodiile sale, el spune că ar vrea să atace un politcian local cu o bombă nucleară.

Rapper-ul este primul artist din Spania care a fost găsit vinovat de insulte aduse Casei Regale, de la căderea regimului lui Franco, din anii 1970, potrivit  BBC.

Un membru al familiei regale a fost condamnat la cinci ani și zece luni de închisoare cu executare

Condamnare în familia regală a Spaniei. Soțul infantei Cristina, cumnatul regelui Felipe al VI-lea, Inaki Urgandarin, a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare pentru deturnare de fonduri publice.

Inaki Urgandarin, soțul Infantei Cristina, a devenit marți primul membru al familiei regale din această țară care va executa o pedeapsă cu închisoarea. El primise initial o condamnare de 6 ani si 3 luni. Instanța din Palma de Mallorca a decis reducerea pedepsei cu cinci luni, menționând că nu a putut găsi dovezi că Urgandarin a falsificat documente publice.

Inaki Urdangarin, un fost mare handbalist în naționala Spaniei, a fost acuzat de deturnarea de fonduri publice de milioane de euro, prin intermediul ONG-ului său. Procesul, care s-a întins pe mai mulți ani, a zguduit Casa Regală și întreaga țară. Procurorii spun că Urdangarin s-a folosit de legăturile sale cu familia regală pentru a câștiga licitații publice prin intermediul organizației non-guvernamentale Noos Foundation.

Citește și...