Cine este Mihai Fifor, premierul interimar

Publicat: 16/01/2018 | 12:46

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că va chema începând de miercuri partidele la consultări, pentru ca situaţia politică generată de demisia Guvernului Tudose să nu ducă la efecte economice negative, anunţând că Mihai Fifor a fost desemnat premier interimar.

Mihai Fifor (47 de ani)  este un senator român, ales în judeţul Dolj în legislatura 2012-2016 şi în judeţul Arad în legislatura 2016-2020.Fifor a absolvit Facultatea de Litere şi Istorie a Universităţii Craiova, este licenţiat în filosofie şi deţine un master în literatură română. În anul 2003, Fifor a devenit doctor în antropologie socială. Mihai Fifor a fost Ministrul Apărării Naţionale în Guvernul Tudose şi a devenit premier interimar după demisia acestuia.

Fifor şi-a început cariera în anul 1994, ca cercetător ştiinţific principal la Institutul de Cercetări socio-umane „C.S. Nicolăescu-Plopşor” din Craiova, unde a lucrat până în 2001.În perioada 2001-2005 a condus Centrul judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din judeţul Dolj, iar apoi, timp de patru ani, a fost manager al Muzeului Olteniei din Craiova.

În anul 2009, Fifor a fost numit secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi tot pe parcursul acelui an şi-a început un nou mandat la muzeu, unde a stat până în mai 2012, când s-a întors pe poziţia de secretar de stat la MAI (în guvernarea Victor Ponta), pe care a deţinut-o până la alegerile din decembrie.Fifor are o licenţă în Filosofie, terminând în 1994 Facultatea de Litere şi Istorie a Universităţii Craiova, iar după un an a dobândit un master în literatura română. În anul 2003, Fifor a devenit doctor în antropologie socială, tot la Universitatea Craiova.

Ulterior, el a urmat un masterat în Managementul Afacerii Publice la SNSPA (2007), iar în 2009 a studiat Managementul afacerilor interne, la Colegiul Naţional de Afaceri Interne al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, precum şi Securitate şi bună guvernare, la Colegiul Naţional de Apărare, potrivit Mediafax.

Citește și...